Cengiz Aytmatov'un romanlarında değer aktarımı
Value transfer the novels of Cengi̇z Aytmatov
- Tez No: 412262
- Danışmanlar: DOÇ. DR. MUHAMMET FATİH KANTER
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Türk Dili ve Edebiyatı, Turkish Language and Literature
- Anahtar Kelimeler: Erdem, değerler, roman, efsaneler, Cengiz Aytmatov, Virtue, novel, legends, Cengiz Aytmatov
- Yıl: 2015
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Ahi Evran Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Türk Dili ve Edebiyatı Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Yeni Türk Edebiyatı Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 417
Özet
Her ulusun yetiştirmekten onur duyduğu sanatçı, devlet adamı ya da bir büyük mistiği vardır. Cengiz Aytmatov onlardan bidiridir. Türk milletinin büyük bir yazarıdır. Cengiz Aytmatov'un romanlarını“Değer aktarları”noktasında ele aldığımız bu çalışmada Aytmatov'un özellikle üzerinde durduğu insani ve evrensel değerleri ortaya konuldu. Ülkü değer noktasında insan tipleri, karşı değer insan tipleri, efsanevi karakter aktarları, mekân değer aktarları, zaman değer aktarları, din aktarları ve diğer aktarları tespit edilen hususları oluşturur. Cengiz Aytmatov'un uluslararası bir yazar olmasının arka planında insana, hayata ve canlının her türüne duyduğu sevgi, saygı yer alır.“Cengiz Aytmatov'un Romanlarında Değer Aktarımı”adlı bu yüksek lisans tezi büyük yazarın romanlarında sadece bir yönünü, insanlık erdeminin temel taşlarına nispeten değinmişse amacına ulaşmış demektir.
Özet (Çeviri)
Every nation has the honored artist. Chingiz Aitmatov is Notifications them. A great writer of the Turkish nation. This work of Chingiz Aitmatov's novel“value transfer”point have studied in. this study were revealed in human and universal values on which especially Aitmatov. The types of people from the ideal value, against the value of human types, the legendary character transfer, transfer space value, time value transfer creates transfer and other issues that have been identified religion transfer. Chingiz Aitmatov's man in the background of an international author, love of life and all kinds of live, located respected.“Value Export in Chingiz Aitmatov's novel”has examined the thesis based on only one aspect of this great writer's novel. If it reached this operation until relatively objective is a cornerstone of the human virtues.