Turkish contractors' business development strategies for overseas markets
Türk müteahhitlerinin yurtdışı pazarlarındaki iş geliştirme stratejileri
  1. Tez No: 413080
  2. Yazar: PEYMAN JAFERİ
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. SAİT METİN ARIKAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İnşaat Mühendisliği, Civil Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: İnşaat sektörü, İş geliştirme stratejileri, Türk inşaat firmaları, Türk müteahhitleri, Uluslararası inşaat pazarı, Construction sector, Business development strategies, Turkish construction companies, Turkish contractors, International construction market
  7. Yıl: 2015
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: TED Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Mühendislik Yönetimi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 106
Özet
İş geliştirme faaliyetleri, tüm sektörlerde olduğu gibi inşaat sektöründe de önemli bir yer arz eder çünkü bu faaliyetler, yönetim, pazarlama, finansman, risk yönetimi vs. gibi konularını değerlendirip karar verme süreçlerinin doğru yönetilmesini sağlamaktadır. İş geliştirme faaliyetlerinin başarılı bir şekilde yürütülmesi, firmaların rekabet gücünü arttırarak, kurumların gelecek planlarını sürdürülebilir kılar ve kurumsal anlamda gelişimlerinde rol oynar. Türk müteahhitlik sektörü, Türkiye ekonomisine çok önemli katkılar sağlarken, aynı zamanda dünya inşaat alanında da müstesna bir yere sahip olmuştur. Öncü Türk müteahhitlik firmalarının yaklaşık son 40 yılda uluslararası alanlarda tamamladıkları projeler ve dolayısıyla başarıları, Türk inşaat sektörünün devamlı olarak gelişimine katkı sağlamıştır. Günümüzde, uluslararası eski/yeni inşaat pazarlarında, özellikle rekabet düzeyinin artmasından dolayı, Türk müteahhitlerinin karşılaştığı sorunların incelenmesi ve analiz edilmesi ve bu doğrultuda etkili iş geliştirme stratejilerinin araştırılmasını gerekli hale getirmiştir. Bu çalışma, Türk müteahhitlerinin yurt dışı pazarlarındaki etkinliğine ve bu ülkelerdeki sürdürülebilir iş ihtiyaçlarına vurgu yaparak, bu firmaların uluslararası alanlarda karşılaştıkları zorlukları teşhis etmeyi ve ilgili analizleri değerlendirerek etkili iş geliştirme stratejilerini belirlemeyi amaçlamıştır.
Özet (Çeviri)
Business development activities have important role in the construction industry like all in other sectors as these activities ensure to manage rightly, the decision making process by analyzing the issues like management, marketing, financing, risk management, etc. A successful management of the business development activities makes the future plans of the organizations sustainable and contributes to the corporate development by increasing the competitive strength of the firms. The Turkish contracting sector contributes much to the Turkish economy and has a significant place in the construction sector of the world. The completed projects and successes of the leading Turkish contractors at the international platform during the last 40 years have played an important role in the continuous development of the Turkish construction sector. In our days, it is considered to be necessary to search and analyze the problems encountered by the Turkish contractors mainly the rising competition level in the old / new construction markets, and search for efficient business development strategies in that direction. This survey intends to identify the international problems encountered by the construction firms by emphasizing the effect of the Turkish contractors in the foreign markets and the sustainable business needs in those countries and identify the efficient business development strategies by evaluating the relevant analyses.