Alışveriş sırasında müşteri takibi yapan alışveriş arabası
The shopping cart following the customer during shopping
  1. Tez No: 413367
  2. Yazar: SERDAR GEDİK
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. İBRAHİM YÜCEDAĞ, YRD. DOÇ. DR. METİN TOZ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Akıllı Alışveriş Arabası, Müşteri Takibi, Otonom
  7. Yıl: 2015
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Düzce Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Elektrik-Elektronik ve Bilgisayar Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 46
Özet
Günümüzde, bilim ve kontrol teknolojilerindeki gelişmeler, fiziksel güç ile gerçekleştirilen birçok uygulamanın akıllı cihazlarla yapılmasına olanak sağlamaktadır. Akıllı cihazlar bir görevi gerçekleştirirken bütünleşik algılayıcı ve eyleyici donanımlarından elde ettikleri verileri kullanarak karar verebilmektedir. Söz konusu otonom karar mekanizmaları sayesinde sürekli insan kontrolüne olan ihtiyaç en aza indirgenmektedir. Bu çalışmada alışveriş sırasında itme-çekme yöntemi ile kullanılan alışveriş arabalarını sürme zorluluklarını azaltarak otonom bir sürüşle konforlu bir alışveriş yapılmasını sağlamak amaçlanmıştır. Bu amaç kapsamında, marketlerde kullanılan tekerlekli alışveriş sepetine sürme, kontrol ve otonom müşteri takibi özellikleri eklenerek itme-çekme gücü gerekmeden kontrol edebilme özelliği kazandırılmıştır. Yapılan tasarım ve algoritma sayesinde yaşlı, engelli, omurga hastalığı olan bireylerin fiziksel güç kullanmadan taşıma işlemini gerçekleştirmesi ve bu tarz eylemlerde oluşacak olası rahatsızlıkların önlenmesi sağlanmıştır.
Özet (Çeviri)
Nowadays, with advances in science and control technology, many applications performed with physical force, to being made with the smart devices. Smart appliances can be decided using the data obtained from the sensors are performing a task. Such an autonomous decision-making are constantly minimize the need for human control. To facilitate the shopping process driving the smart shopping cart pushing-attract method used in this study is intended to be a comfortable shopping with autonomous driving. Within this aim, check the manual used in supermarket shopping cart customer tracking, joystick control and smart phone application features have been improved. In this way, it does not require a pushing-attract operation intelligent shopping carts are made. The design and algorithm the elderly, people with disabilities and individuals with spinal disorders attractive and repulsive operation will continue without the smart shopping cart. The design and algorithm the elderly, people with disabilities and individuals with spinal disorders attractive and repulsive operation will continue without the smart shopping cart. Smart shopping cars prevent spine disease in healthy individuals. Keywords : Smart Shopping Cars, Customer Tracking, Autonomous