Edinilmiş mallara katılma rejiminde taraf iradelerinin etkisi
The effect of parties will on the regime of participation in acquired property
- Tez No: 414460
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. ZEYNEP DÖNMEZ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Hukuk, Law
- Anahtar Kelimeler: Edinilmiş mallara katılma rejimi, Mal rejimi sözleşmesi, Tasfiye sözleşmesi, Regime of participation in acquired property, Matrimonial property agreement, Liquidation agreement
- Yıl: 2015
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Yıldırım Beyazıt Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Özel Hukuk Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 197
Özet
Bu çalışmada, mal rejimi sözleşmesi ve 4721 sayılı Türk Medenî Kanunu ile yasal mal rejimi olarak kabul edilen edinilmiş mallara katılma rejiminde eşlerin yapabilecekleri değişiklikler incelenmiştir. Eşlerin yasal mal rejiminde yapabilecekleri değişiklikler, mal rejimi sözleşmesiyle ve mal rejimi sözleşmesi dışında yapılabilecek değişiklikler olarak ikiye ayrılarak ele alınmıştır. Ayrıca tasfiye sözleşmesi ve yasal mal rejiminin tasfiyesini etkileyen diğer sözleşmelerden uygulamada sık karşılaşılanlara da yer verilmiştir.
Özet (Çeviri)
In this study, matrimonial property agreement and the changes that the spouses can make in the regime of participation in acquired property regime will be investigated. These changes are divided into two parts: changes that can be made with the matrimonial property agreement and via written agrement and without such an agreement In addition to mentioned issues, liquidation agreements and other agreements that affect the liquidation of statutory matrimonial property regime are asserted.