Tekirdağ ilinde sağlık turizm işletmeciliğinin potansiyeli
Potential of health tourism management in Teki̇rdağ province
  1. Tez No: 414648
  2. Yazar: HANDE KESER
  3. Danışmanlar: PROF. DR. AHMET KUBAŞ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Turizm, Tourism
  6. Anahtar Kelimeler: Sağlık Turizmi, Sağlık İşletmeciliği, Sağlık İşletmeleri, Hastaneler, Sağlık Sektörü, Trakya Bölgesi, Tekirdağ İli, Health Tourism, Health Management, Health Businesses, Hospitals, Health Sectorü, Trakya Region, Tekirdağ Province
  7. Yıl: 2013
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Namık Kemal Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Sağlık Yönetimi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 128
Özet
Küreselleşen dünyada insanların hızlı yaşayarak zamana ayak uydurması gerekmektedir. Yoğun iş temposu, kötü hava şartları, sağlıksız çevre koşulları gibi nedenlerden dolayı sağlığa olan talebin aynı doğrultuda artış göstermesi sebebiyle koruyucu ve iyileştirici alternatif alanlar geliştirilmiştir. Tatil ve tedavinin eş zamanda yürütülebildiği alanlar arasında en çok tercih edilen turizm hareketi ve Türkiye?nin sosyal ve ekonomik yapılarına büyük katkı sağlayacak olan sağlık turizmdir. Bu çalışmada sağlık turizminin Türkiye açısından genel değerlendirilmesi yapılarak Tekirdağ ilini potansiyeli ölçülmeye çalışılmıştır. Türkiye?nin sağlık sistemi ile ilgi mevzuatları, Türkiye?nin sağlık turizmi kapsamında hedef ülkelerle ikili anlaşmaları, Sosyal Güvenlik Sigortasının yabancı hastalara olan faydası ve ülke ekonomisine katkısı gibi konulara değinilmiştir. Ardından Tekirdağ ilindeki devlet hastanelerindeki uluslararası hastaların kayıtları incelenmiş ve durum tespiti yapılmıştır. Ardından ilin, bölgenin ve Türkiye'nin pazar payından daha fazla pay alabilmesi için önerlerde bulunulmuştur.
Özet (Çeviri)
In the Global World, people need to keep up with living rapidly. Because of intensive work schedule, bad weather conditions, unhealthy environmental conditions, in the same way as the increase in the demand for health reasons, due to the preventive and curative alternative sites have been developed. Travel and treatment between the fields in time aggregate scope is larger than most preferred tourist movement and Turkey's social and economic structures that will contribute to greater health tourism. In this study, the potential for health tourism in the province of Tekirdag Turkey is measured in terms of making the overall evaluation. Legislation of interest to the health care system in Turkey, Turkey's health tourism the target within the scope of bilateral agreements ,the Social Security Insurance benefits to foreign patients, and addressed issues such as the contribution of the country's economy. Then, in the province of Tekirdag international records of patients in state hospitals were examined and due diligence. Then, of the province, region and Turkey were requested to take a greater share of the market share.