Johannes Brahms'ın, Lied'leri ve sanatsal özellikleri
Johannes Brahms' Lieds and artistic characteristics
  1. Tez No: 415942
  2. Yazar: EVRİM GÜZEL
  3. Danışmanlar: PROF. KADİR KARKIN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Müzik, Music
  6. Anahtar Kelimeler: Johannes Brahms, Romantik Dönem, Lied, Armoni, Johannes Brahms, The Romantic Period, Lied, Harmonic
  7. Yıl: 2014
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Adıyaman Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Sahne Sanatları Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 92
Özet
Johannes Brahms'ın, Lied'leri ve Sanatsal Özellikleri çalışmasında, sanatçının eserlerinin armonik, melodik ve şiirsel yapısı analiz edilerek sonuçlar çıkarılmaya çalışılmıştır. Kaynak ve belge tarama yöntemleri kullanılarak elde edilen veriler üzerinden Brahms'ın kendine has sanatsal özellikleri, Liedleri ele alış neden ve şekli açıklanmıştır. Bütün araştırma süresince J. Brahms'ı anlamak ve anlamlandırmak için yaşadığı çağın kendi müziğine etkisini de dikkate alan okumalar yapılmıştır. Kaynaklardan yararlanırken, yerli literatür ile yabancı literatürler karşılaştırıldı. Sanatçının şah eseri olarak nitelenen Reiqueim, Feldeinsmkeit, Sappische Ode ve Liedlerinin bazı kısımları armonik, biçim ve söz açılarından incelendi. Çalışma sonucunda, Brahms'ın hümanist, coşkulu ve üretken sanatçı olduğu varsayımımız görülmüştür.
Özet (Çeviri)
In“Johannes Braham's Lieds and Artistic Characteristics”; the harmonic, melodic and poetic structure of theartist's Works have been analyzed and concluded. Brahms's unique artistic features are obtained by using the resource and document scanning methods and Lieds are explained with cause's figures. During all researches; I have read considering the impact of that era in order to understand and make sense of Johannes Brahms While using resources; domestic literature and foreign literature have been compared. Artists' masterpieces like Reiqueim, Feldeinsmkeit, Sappische Ode and some Lied's are examined in terms of harmonic, format and words. As a result; our assumption has shown us that Brahms was a humanist, enthusiastic and productive artist.