Futbol kulüplerinin finansal performansının değerlendirilmesi: Borsa İstanbul (BİST)'da işlem gören futbol kulüpleri üzerine bir araştırma
Evaluation of the financial performance of football clubs: Aresearch on the football clubs operating in Borsa İstanbul (BİST)
  1. Tez No: 417546
  2. Yazar: HALİL İBRAHİM KELEŞ
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. MEHMET AKİF ÖNCÜ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Spor, İşletme, Sports, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Spor Kulüpleri, Finansal Performans, Oran Analizi, Sport Clubs, Financial Performance, Ratio Analyse
  7. Yıl: 2015
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Düzce Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 114
Özet
Bu çalışmanın amacı hisseleri Borsa İstanbul'da işlem gören spor kulüplerinin 2009:1-2014:1 dönemleri arasında finansal performansının oran analizi ile yöntemiyle ölçülmesidir. Bu amaçlar doğrultusunda nicel bir araştırma yapılmıştır. Toplanan veriler ve yapılan analizlere göre, araştırmaya konu olan spor kulüplerinin finansal yükümlülüklerini yerine getirmede sorunlarla karşılaşabileceği görülmüştür. Mali olarak varlıklarını etkin kullanamadıkları ve kar oluşturma konusunda başarısız oldukları gözlenmiştir. Ayrıca söz konusu spor kulüplerinin iflas riski içinde oldukları da saptanmıştır.
Özet (Çeviri)
The main aim of this study is to evaluate the financial performance of the football clubs operating in Borsa Istanbul between the terms 2009:1 to 2014:1 via the ratio analyse. On this purpose, a qualitative research hase been made. According to the collected data and the analyses , it has been seen that the football clubs subjected to the research may encounter problems at fulfilling their financial liabilities. It has been observed that they can not use their financial assets effectively and failed to create profit. In addition, it has been determined that the mentioned football clubs are under the risk of bankruptcy.