Halkla ilişkiler ve panoptikon
Public relations and panopticon
  1. Tez No: 417686
  2. Yazar: İLKNUR YILDIRIM
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. SEHER ER
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Halkla İlişkiler, Public Relations
  6. Anahtar Kelimeler: Halkla İlişkiler, Panaptikon, Kontrol, Public Relations, Panopticon, Control
  7. Yıl: 2015
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: İstanbul Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Halkla İlişkiler ve Tanıtım Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 138
Özet
Bu çalışmada halkla ilişkilerin, müşterilerin yahut çalışanların davranışları üzerinde denetim kurmayı amaçlayan ve davranışları belirli bir ölçüde kontrol etmek için odaklanan bir süreç olarak tanımlanmasından sonra, bu tanımın günümüz elektronik panoptikon örneklerinden olan kameraların kullanım amaçları arasındaki bağlantı araştırılmıştır. Halkla ilişkilerin çeşitli sektörlerinde değişik profildeki çalışanlar üzerinde bireylerin kameralar ile olan gözetime düşünceleri ve davranış değişiklikleri sınanmıştır.
Özet (Çeviri)
In this study, Public Relations defined as a symbolic control process that manages the customer's behaviours. After that, it is discussed if there is a connection between, the one of the example of the electronic panopticon, camera's intended uses and the worker's behaviours changes who workes in different Public Relations sectors. The behaviours of the workers are tested