Ortaokul kademesindeki öğrenci velilerinin eğitim sürecinden beklentileri
The expectations of the parents whose children in the secondary school from education process
  1. Tez No: 417743
  2. Yazar: ORHAN DURMUŞ
  3. Danışmanlar: PROF. DR. EDİBE SÖZEN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Eğitim ve Öğretim, Education and Training
  6. Anahtar Kelimeler: Aile, Eğitim, Eğitim Süreci, İletişim, Parents, Education, Education process, Communication
  7. Yıl: 2014
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Hasan Kalyoncu Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Eğitim Yönetimi ve Denetimi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 67
Özet
Bu araştırma, ortaokul kademesindeki öğrenci velilerinin eğitim sürecinden beklentilerini ortaya koymak amacıyla yapılmıştır. Bu araştırma betimsel bir alan araştırmasıdır. Velilerin eğitim sürecinden beklentileri konusunda anket hazırlanmış ve sonuçları değerlendirilmiştir. Bu ankette kendinizi okula gittiğinizde rahat hisseder misiniz?, Okulda iletişimin yeterli olarak sağlandığına inanıyor musunuz?, Okulun bulunduğu çevreyle ilgili sorunları var mıdır?, Okulda verilen kursların, piyasadaki özel kurslar kadar yeterli olduğuna inanıyor musunuz?, Öğrenci sayısı, ideal öğrenci sayısı olan 25-30 öğrenci sayısına uygun mudur?, Öğrenciler laboratuar araç ve gereçlerinden iyi yararlanıyorlar mı?, Okulunuzda öğretmen-öğrenci-veli işbirliği yeterli midir?, Okul idaresinden, çocuğunuz hakkında almak istediğiniz bilgileri rahat alabiliyor musunuz? gibi sorular hazırlanmıştır. Yapılan değerlendirmelere göre veliler eğitim sürecinden, çocuklarının en iyi şekilde eğitim alarak hayata hazırlanmaları ve memleket için erdemli insanlar olarak yetiştirilmelerini beklemektedirler.
Özet (Çeviri)
This research is carried out to reveal the expectations of the parents whose children in the secondary schools from the education process. This research is a descriptive field survey. The questionnaire about the expectations of parents in the education process was prepared and ıts results were evaluated. In this questionnaire, questions were prepared like this; Do you feel comfortable yourself when you go to school?, Do you believe that communication is provided as adequate the in the school?, Are there problems with the environment of the school located?, Do you believe that the courses offered at the school is as sufficient as special courses on the market? ,Is the number of the students suitable with 25-30, the ideal number of students ?, Do students benefit from better tools and instruments for laboratory?, Is it sufficient student-teacher-parent cooperation in the school?, Do you receive information about your child from the school administration in in a comfortable way when you want to get the information?. According to the assessments, parents expect that best education given for children they prepare themselves for their life and they are brought up as proud and honest people hor their hometown.