Yöresel faktörleri̇n yapım, yöneti̇m ve organi̇zasyona etki̇si̇
Regional factors of construction, management and, organisation's effects
  1. Tez No: 420278
  2. Yazar: ONUR ÖZKALE
  3. Danışmanlar: PROF. DR. NECATİ ŞEN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Mimarlık, Architecture
  6. Anahtar Kelimeler: Project and Construction Management, Dwelling Production
  7. Yıl: 2016
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Toros Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Mimarlık Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 129
Özet
Türkiye'de hızla gelişen ve ekonomik bir değer olan yapım sektörü, güçlü ve dinamik yapısıyla büyük önem taşımaktadır. Türkiye'deki konut üretiminde“Yöresel Faktörlerin Yapım, Yönetim ve Organizasyona Etkisi”konusunun yapım ve proje yönetimi kapsamında ele alındığı bu çalışmada, konut üretiminin uygulama biçimleri kentsel ve kırsal olarak genel bir bakış açısıyla incelenmiş, yöresel faktörlerin konut üretim biçimlenmesinde ve uygulanmasında ne derece etkin kılındığı noktası ayrıntılıları açıklanmaya çalışılmıştır. Daha geniş bir kapsamda, Türkiye'de gelişen ve modernleşen sürecin en kritik noktasında son derece etkin rol alan mimarların, tasarım sürecinden başlayarak karşılaştıkları her sorunsalın, kültürel kimlik ve kent kimliği üzerine etkisi, yapım sektöründe proje yönetim konusunun önemini artırmaktadır. Tüm bunlarla ilişkili olarak; yapım yönetiminin başarıya ve değişime organizasyon etkisi ile katkıda bulunduğunu göz ardı edilmemelidir. Özellikle; teknik şartnamelere uygun inşaat imalat süreci ile yapım yönetimi, etkili, süreklilik arz eden güçlü bir organizasyonu da beraberinde getirmektedir. Tezde, yapım sektörünün endüstriyel boyut kazanmasıyla birlikte, proje yönetiminin organize olması, uygulanması, yapım yönetiminin sonuç odaklı çözüm üretme süreci için hazırlanan ortam, gerek ekonomik gerekse kent kimliği açısından irdelenmektedir. Anahtar Sözcükler; Proje ve Yapım Yönetimi, Konut Üretimi
Özet (Çeviri)
Construction sector, which develops fast and involves great economically value, has great importance with its strong and dynamic structure on Turkey. Study is handled within the content of construction and project management where is Turkey's construction producing of“Regional factors of Construction, Management and, Organisation's Effects”, application style of housing construction was examined as both municipal and rural with a point view of wide angle, also how important point of local factors which are formation of dwelling production and, its applications were tried to be explained by details. In a large content, The architects whose takes a part of critical side of modernization periods of Turkey are faced with problems which are effects on cultural and city identity starts from design period, so this is increase the importance of project management on construction industry. Related with all these, its never be ignored that construction management contributes the success and changings with organisation effects. Especially, construction management and construction periods those are suitable for technical specifications bring a strong organization continiously. Organization of Project Management applications, preparing a place for producing solutions oriented by production management are examined by the Thesis as both economically and city's identities whose are considered as building sector gain new format together with industrial factors.