Ziya Bey Yazma Eser Kütüphanesi'nde bulunan Arap dili ve edebiyatı alanındaki yazma eserlerin tespiti ve tavsifi
Description of manuscripts about Arabic language and literature in Sevas Ziya Bay Library
  1. Tez No: 421645
  2. Yazar: ZEYNEP ŞİMŞEK
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. FİKRİ GÜNEY
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Doğu Dilleri ve Edebiyatı, El Sanatları, Eastern Linguistics and Literature, Crafts
  6. Anahtar Kelimeler: Yazma Eserler, Sivas Ziya Bey Yazma Eser Kütüphanesi, Ziya Başara, Arapça, Arap Dili, Manuscripts, Sevas Ziya Bay Library, Ziya Başara, Arabic Language, Arabic Literature
  7. Yıl: 2015
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Gümüşhane Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Temel İslam Bilimleri Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 129
Özet
Tezimizde Doğu Anadolu'nun en kapsamlı kütüphanesi olan Sivas Ziya Bey Yazma Eser Kütüphanesi'ndeki Arap Dili ve Edebiyatı alanındaki yazma eserleri tespit edip, tanıtmaya çalıştık. Tezimiz üç bölümden oluşmaktadır. İlk bölüm yazmaların özellikleri ve metodolojisinden meydana gelmiştir. İkinci bölümde kütüphanenin tarihi, tanıtımı ve kurucusu Ziya Bey hakkında genel bilgilere yer verilmiş, üçüncü bölümde ise Sivas Ziya Bey Yazma Eser Kütüphanesi'ndeki yazmalardan Arap Dili ve Edebiyatı ile ilgili olanlar hakkında tavsif çalışması yapılmıştır. Bu çalışma, daha önce tanıtımı yapılmamış yazma eserlerin, araştırmacıların istifadesine sunulması açısından önem arz etmektedir.
Özet (Çeviri)
In this thesis, I tried to introduce the works of the most comprehensive and big library of Sevas“Directorate of the Ziya Bay Manuscripts works Library”which are related to Arabic language and literature. It's contains on the three chapters, in the first chapter chapter contains on the characteristics and methodologies of Manuscripts, the second chapter basically the history and introduction of library, and its founder Yousaf Ziya Bay, and the third chapter has the complete information about the Manuscripts of Arabic language and literature in Sevas Ziya Bay Library. The importance of this research is sharing the information about the Manuscripts in the field of Arabic language and literature in Ziya Bay Library, its follows the approach of Descriptive study.