Interactive music Wunderkammer
Etkileşimli müzik Wunderkammer'i
- Tez No: 421792
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. MAREK BRZOZOWSKI, YRD. DOÇ. ANDREAS TRESKE
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Güzel Sanatlar, Müzik, Fine Arts, Music
- Anahtar Kelimeler: eritabanı Estetiği, Hipernaratif, Remix, Vaporwave, Wunderkammer, Database Aesthetics, Hypernarrative, Remix, Vaporwave, Wunderkammer
- Yıl: 2016
- Dil: İngilizce
- Üniversite: İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi
- Enstitü: Ekonomi ve Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İletişim ve Tasarım Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 72
Özet
Bu tez, bir vaporwave müzisyeni için oluşturduğum etkileşimli müzik Wunderkammer'ı prototipi olan sanat projemi desteklemektedir. Bu sanat projesi, sanatçının vizyonunu ifade etmek için yeni bir platform oluşturmayı hedefler. Önce, sanat projemin içeriğini, remix teorisinden yararlanara ele alacağım. Daha sonra, projemin işleyişini anlatmak için yeni medya teorilerinden yararlanacağım. Son olarak, etkileşimli sanat projemin işlevsel özelliklerini ve tasarımındaki seçimlerimi açıklayacağım.
Özet (Çeviri)
This thesis accompanies my artwork prototype, an interactive music Wunderkammer for a vaporwave musician. This artwork aims to provide a new media prototype to express the artist's vision. I am going to provide consult theory to explain the content, and new media theories to describe the mechanics of my artwork. Lastly I provide detailed explanation of how my interactive artwork operates, and providing functional specifications and design choices. Working on an interactive art form for the first time, this study has helped me build the base of a new artistic position while learning a new technology, presenting me a broader understanding on the subject.