Çocuk istismarı bağlamında müstehcenlik ve fuhuş suçlarının değerlendirilmesi
Evaluation of child abuse in the context the obscenity and prostitution crimes
- Tez No: 422346
- Danışmanlar: PROF. DR. ADEM SÖZÜER
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Hukuk, Kamu Yönetimi, Law, Public Administration
- Anahtar Kelimeler: Çocuk, Çocuk İstismarı, Cinsel İstismar, Müstehcen, Erotik, Pornografi, Çocuk Pornografisi, Bilimsel Eser, Sanat Eseri, Edebi Eser, Fuhuş, Fuhşa Sürüklenen Çocuk, Child, Child Abuse, Sexual Abuse, Obscene, Erotic, Pornography, Child Pornography, Treatise, Artwork, Literary Work, Prostitution, Child Prostitution
- Yıl: 2015
- Dil: Türkçe
- Üniversite: İstanbul Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Kamu Hukuku Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 267
Özet
Çalışmada çocukların müstehcen ürünler ve fuhuş yoluyla uğradıkları istismar ortaya konmaya çalışılmıştır. Bu nedenle öncelikle müstehcenlik ve fuhuş yoluyla çocukların uğradıkları istismarın daha iyi anlaşılabilmesi için istismar türleri tespit edilmiştir. Bunun akabinde ise Türk Ceza Kanunu'nun Müstehcenlik ve Fuhuş Suçları'nın düzenlendiği 226. ve 227. maddeleri karşılaştırmalı hukuktan da yararlanmaya çalışmak suretiyle suç inceleme metoduna uygun bir biçimde ele alınmıştır.
Özet (Çeviri)
In this work child abuse within the context of obscenity and prostutiton has been deeply examined. Firstly, in order to clarify the issue, types of the child abuse has been classified. Subsequently, Article 226 and Article 227 of the Turkish Penal Code, that penalize obscenity and prostitution respectively, has been analysed within the framework of crime analysing method and in comparison with various law systems.