Etnik partiden ulusal partiye Bulgaristan'da Hak ve Özgürlükler Hareketi
From ethnic party to national party Movement for Rights and Freedoms in Bulgaria
  1. Tez No: 422345
  2. Yazar: HAYDAR EREN AKIN
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. NURCAN ÖZGÜR BAKLACIOĞLU
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Siyasal Bilimler, Uluslararası İlişkiler, Political Science, International Relations
  6. Anahtar Kelimeler: HÖH, Bulgaristan, azınlık, etnik parti, ulusal parti, liberalizm, MRF, Bulgaria, minority, ethnical party, ethnicity, national party, liberalism
  7. Yıl: 2015
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: İstanbul Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Uluslararası İlişkiler Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 258
Özet
Çalışmamın temel amacı, Hak ve Özgürlükler Hareketi'nin liberal anlayış doğrultusunda etnik partiden ulusal partiye dönüşümünü incelemektir. Bu amaç doğrultusunda üç bölümde kurgulanan çalışmanın ilk bölümünde ulus, ulusçuluk, ulus-devlet, ulus inşası, etnisite, etnik parti, azınlıklar ve azınlık hakları konularında kavramsal ve teorik çerçeve oluşturulmuş ve ikinci bölümde de tarihsel süreç içerisinde Bulgaristan'daki azınlık haklarının gelişimi ve günümüze ulaştığı nokta incelenmiştir. Üçüncü kısımda partinin ideolojik dönüşümü analiz edilmiştir. Ulusal partiye dönüşüm çok yönlü olarak incelenmiştir.
Özet (Çeviri)
The main purpose of this thesis is to examine the conversion of the Movement of Rights and Freedoms to ethnic party for the liberal national party approach. For this purpose, this thesis is constructed on three chapters. In the first chapter of the thesis, a conceptual and theoretical framework is constructed relating to the concepts of nation, nationalism, nation-states, nation-building, ethnicity, ethnic party, minority issues and minority rights. In the second chapter, the development of minority rights in Bulgaria examined within the historical process. In the third chapter, party ideology conversion was analyzed. National party transformation was examined as multifaceted.