Hastanelerde motivasyon yönetimi uygulamalarının çalışan memnuniyetine etkilerinin belirlenmesi üzerine bir araştırma
A research on effects of motivation management applications to employee satisfaction in hospitals
  1. Tez No: 422465
  2. Yazar: GÜNEL MİKAYILOVA
  3. Danışmanlar: PROF. DR. MUAMMER ZERENLER
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Çalışan Memnuniyeti, Sağlık Çalışanları, Motivasyon, Motivasyon Araçları, Employee Satisfaction, Employee Health, Motivation, Motivational Tools
  7. Yıl: 2015
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Selçuk Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Üretim Yönetimi ve Pazarlama Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 179
Özet
İnsan hayatı için oldukça önem taşıyan sağlık kurumları gün geçtikçe artan talebe daha iyi bir şekilde cevap vermek amacıyla hizmet anlayışlarını geliştirmektedirler. Müşteri memnuniyetini sağlamak öncelikle çalışanların (iç müşterilerin) memnuniyetine dayanmaktadır. Bu noktada sağlık çalışanları hastaneler için büyük önem taşımaktadırlar. Hastaneler, çalışanlarının memnuniyet ve motivasyon düzeylerini yükselterek hizmet kalitesini olumlu yönde etkilemektedirler. Hazırlanan bu tez çalışmasında sağlık kurumlarında çalışanların memnuniyetini etkileyen motivasyon uygulamaları araştırılmıştır. Çalışmanın birinci bölümünde motivasyon kavramı, çeşitleri ve teorilerine yer verilmiştir. İkinci bölümde, sağlık kurumu çalışanları, çalışan ilişkileri ve çalışan memnuniyetine etki eden çeşitli motivasyon araçlarına değinilmiştir. Son bölümde ise araştırmadan elde edilen bulgular doğrultusunda değerlendirme ve önerilere yer verilmiştir.
Özet (Çeviri)
Rather importance of health institutions for human life ever increasing demand for a better understanding of the services they develop to respond. To ensure customer satisfaction first employees (internal customers) is based on the satisfaction. Health care workers at this point of crucial importance for hospitals. Hospitals, affect the quality of services are increasing the level of employee satisfaction and motivation in a positive way. Prepared motivation applications that affect the satisfaction of employees in health institutions have been investigated in this thesis. The concept of motivation in the first part of the study is given to the types and theory. In the second part, health care workers, employee relations and various motivational tools are mentioned that affect employee satisfaction. The final section reviews the findings obtained from the research and direction are given to the proposal.