Türkiye'de seçim dönemlerinde sosyal yardımlar: Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Fonu üzerinden bir değerlendirme
Social Assistances in Election Periods in Turkey: A critique of the Social Assitance and Solidarity Encouragement Fund
  1. Tez No: 423049
  2. Yazar: RECEP AKAN
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. HAKAN AY
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Maliye, Siyasal Bilimler, Sosyoloji, Finance, Political Science, Sociology
  6. Anahtar Kelimeler: Sosyal yardımlar, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Teşvik Fonu, Seçim Dönemi, Social Assistances, The Social Assistance and Solidarity Encouragement Fund, Election Period
  7. Yıl: 2015
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Dokuz Eylül Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Maliye Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 112
Özet
Sosyal yardımların, seçim dönemlerinden nasıl etkilendiğinin araştırıldığı bu çalışmada, Türkiye'deki sosyal yardımlar genel olarak anlatılmış, özelde ise Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Teşvik Fonu (SYDTF) uygulamaları incelenmiştir. Sosyal yardımların gelişimi, uygulama alanları ve yöntemleri belirlenmiş, farklı sosyal refah devleti modellerine göre değişen uygulamalar açıklanmıştır. SYDTF kaynaklı sosyal yardım harcamalarının, 2001-2014 yılları arasında nasıl bir eğilim gösterdiği, bu yıllar arasında yapılan seçimler dikkate alınarak irdelenmiştir. Sosyal yardımların yapılış yöntemlerine etki eden politik durumlar açıklanarak, genel eğilimin nasıl şekillendiği açıklanmaya çalışılmıştır.
Özet (Çeviri)
In this study which investigates how social assistances affects from election periods, social assistances in Turkey had adverted in general, and the implementations of the Social Assistance and Solidarity Encouragement Fund had investigated in special. The development of social assistances, the application areas and the methods of social assistances had given, the implementations which varies by the different models of welfare state had explanied. What kind of tendency were the social assistances from the Social Assistance and Solidarity Encouragement Fund show between the years 2001-2014 had examined considering the elections which made among these years. The political situations which affects the preparation methods of social assistances had explained and how the general trend shaped had tried to explain.