Toplantı ve konferans organizasyonlarının yönetimi: 8. Avrupa belge uzmanları çalışma grubu toplantısı durum analizi
Management of meeting and conference organisation: 8. European experts working group meeting of state certificate of analysis
- Tez No: 423177
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. HATİCE BAHAR AŞCI
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İşletme, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Toplantı ve konferans, organizasyon, yönetim, iletişim, zaman, Meetings and conferences, organization, management, communication, time
- Yıl: 2015
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Türk Hava Kurumu Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 125
Özet
Örgütlerde, toplantı ve konferanslar yönetimin vazgeçilmez unsurlarından biridir. Yöneticiler, örgüt kaynaklarını etkin kullanmak için toplantı ve konferanslardan yararlanırlar. Bu nedenle zamanlarının büyük çoğunluğunu toplantı ve konferanslarda geçirirler. Toplantı ve konferanslar; örgüt içinde bilgi alışverişinin, karar almanın, sorun çözmenin, iletişim ve eşgüdüm sağlamanın en etkin yoludur. Bu nedenle yöneticiler toplantı ve konferansların nasıl örgütleneceği ve yönetileceğini bilmelidirler. Araştırmanın amacı; örgütlerde toplantı ve konferanslara katılan her düzeydeki yöneticilerin ve diğer çalışanların toplantı ve konferans yönetimine ve planlamasına ilişkin görüşlerini öğrenmektir. Toplantı ve konferanslara katılanların örgütteki pozisyonları, deneyimleri, yaşları, öğrenim durumları ve cinsiyetlerinin toplantının planlanmasında, yönetilmesinde ve değerlendirilmesinde farklılık gösterip göstermediğini incelemektir. Bu araştırmanın evrenini, Ankara ilinde JKDB (Jandarma Kriminal Daire Başkanlığı) ev sahipliğinde birçok ülkenin katılımıyla icra edilen 8'inci Avrupa Belge Uzmanları Çalışma Grubu Toplantısına (European Document Experts Working Group 8th Meeting) katılan ve 150 kişiden oluşan, inceleme uzmanları ve inceleme uzman yardımcıları oluşturmaktadır. Avrupa Belge Uzmanları Çalışma Grubu Toplantısı, yılda bir defa olmakla birlikte her yıl farklı ülkenin ev sahipliğinde icra edilmektedir. Toplantıya katılanlar, kendi ülkelerinde meydana gelen belgede sahtecilik suçlarında ele geçirilen delillerin incelenmesinde bilirkişi olarak görev yapan, belge inceleme uzmanları ve bu amaç için yetiştirilen belge inceleme uzman yardımcılarıdır. Toplantıda, her ülke yaptığı çalışmaların ve ilginç bulduğu olayların sunumunu yaparak, konu hakkında katılımcı ülkelerin yeni gelişmelerden haberdar olmaları amaçlanır. Araştırma sonucunda elde edilen bulgular incelendiğinde, toplantı ve konferans yöneticisi tüm tedbirleri önceden aldığında, organizasyonu sağladığında, toplantı ve konferansı, planlı bir şekilde yönettiğinde, şüphesiz ki başarı kaçınılmaz olacaktır.
Özet (Çeviri)
In organizations is one of the indispensable element of management meetings and conferences. Administrators benefit from meeting and conference organization to use resources effectively. Therefore, spend time in the great majority of meetings and conferences.Meetings and conferences; the exchange of information within the organization, decision-making, problem solving, is the most effective way of ensuring communication and coordination. Therefore, managers must know how to organize and manage meetings and conferences. The purpose of the research; of managers at all levels in the organization and participate in meetings and conferences, meetings and other staff to learn ilişkingörüş konferansyönetim and planning. Position in the organization of those meetings and conferences, experience, age, educational level and gender in planning meetings is to examine the differences in managing and evaluating showing.The universe of this research, in Ankara JKDB (Gendarmerie Criminal Department), which is executed with the participation of many countries hosted the 8th European Document Experts Working Group Meeting (European Document Experts Working Group 8th Meeting) participated and consisting of 150 people, examination constitutes experts and examiners assistant. European Document Experts Working Group meeting every year, although it is carried out once a year in different host countries. Participants in the meeting, who served as an expert witness in the investigation of evidence seized in document forgery crimes occurring in their own country, document examiners and help document examiners are grown for this purpose. During the meeting, each country and by the presentation of his study he found interesting events, are intended to be informed of new developments in the participating countries on the subject.When examining the findings of the research, meeting and conference manager when all the measures already taken, the organization provides, meetings and conferences when managed in a structured way, no doubt success will be inevitable.