Ali Rıza Öge'nin Bektaşi şairleri antolojisini tetkik (52-216. sayfalar)-İnceleme ve metin
Research on Ali Rıza Öge's Bektashi poets anthology ( 52-216 . pages)-Review and text
  1. Tez No: 423341
  2. Yazar: MURAT DEMİR
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. DOĞAN KAYA
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Türk Dili ve Edebiyatı, Turkish Language and Literature
  6. Anahtar Kelimeler: Şiir Mecmuası, Kadimi, Ali Rıza ÖGE, Cönk, Bektaşi Tarikatı, Poetry magazine, Kadimi, Ali Rıza ÖGE, Cönk, Bektashi Order
  7. Yıl: 2016
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Cumhuriyet Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Türk Dili ve Edebiyatı Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 806
Özet
Bir milletin tüm hayalleri ve yapısı en saf hali ile halk edebiyatı ürünlerinde karşımıza çıkmaktadır. Bir toplum ancak ortaya koyduğu ürünler incelenirse bütün boyutlarıyla anlaşılabilir. Bu düşünceler ekseninde biz bu çalışmamızda Ali Rıza ÖGE tarafından kayıt altına alınan ve Taksim Atatürk Kitaplığı'nda bulunan bir Bektaşi şiirleri antolojisini inceledik. Bu mecmua 926 sayfadan oluşmaktadır. Bu çalışma 52-216. sayfaları ve bu sayfalarda şiirleri bulunan âşıklar hakkında bilgileri içermektedir.
Özet (Çeviri)
We can only find a nations way of life thinking and most importantly all of dreams in purest and cleanest form of folk literature. The only way to fully understand a nation is to examine their folk literature works. We analyzed a Bektashi poetry anthology which is recorded by Ali Rıza Öge and avaliable in Taksim Atatürk Library with the center lines of these thoughts. This journal has 926 pages. This study includes informations about amorous who has poems in these pages and 52-246. pages.