Yaşam memnuniyeti araştırmasında istatistiksel tekniklerin kullanılması: Sivas ili örneği
The use of statistical techniques in life satisfaction research: Sivas province example
- Tez No: 423355
- Danışmanlar: PROF. DR. MAHMUT KARTAL
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İşletme, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Ki-Kare Testi, Yaşam Memnuniyeti, Likert Ölçeği, Chi-Square Test, Life Satisfaction, Likert Scale
- Yıl: 2016
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Cumhuriyet Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Sayısal Yöntemler Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 215
Özet
Bu çalışmada anket formu sonuçlarının tablolaştırılması, değerlendirilmesi ve istatistiksel analizi amaçlanmıştır. Bu maksatla Türkiye İstatistik Kurumunun kullandığı Yaşam Memnuniyeti Anket soruları Sivas İl Merkezi için kullanılmış ve 37 maddelik anket 980 kişiye uygulanmıştır. Anket sonuçlarının sınıflandırma ve tablolaştırılmaları yapıldıktan sonra sonuçlar Likert ölçeğine göre değerlendirilip, ki-kare bağımsızlık testi ile istatistiksel analizi yapılmıştır. Analiz için SPSS Statistics 22 istatistik programı kullanılmıştır. Ayrıca anketteki ilk 13 madde ile hane halkı gelirinin hane halkı ihtiyaçlarını karşılamada durumu, genel mutluluk düzeyi ve gelecekten umut düzeyi de likert ölçek puanlarının ortalamalarına ait sonuçlar ile değerlendirilmiştir.
Özet (Çeviri)
In this study, the questionnaire results are of tabulated, evaluation and statistical analysis has been intended. For this purpose, used by the Turkey Statistical Institute a life satisfaction survey questions used for the province of Sivas and a 37-item questionnaire to 980 persons was applied. After their classification and tabulated survey results their results are evaluated and classified according to a Likert scale, with chi-square test of independence statistical analysis was performed. Statistical program SPSS Statistics 22 was used for analysis. In addition to in this survey the first 13 with matter status of household income to meet household needs, general level of happiness, the level of hope from the future with the results of the averages of the likert scale scores have been evaluated.