Modernism a road to death for Virginia Woolf and Sadegh Hedayat
Modernizm Virginia Woolf ve Sadık Hedayat için ölüm bir yol
  1. Tez No: 426131
  2. Yazar: ABDOL NASSER SABOURY FAR
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. GİLLİAN MARY ELİZABETH ALBAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Doğu Dilleri ve Edebiyatı, Karşılaştırmalı Edebiyat, İngiliz Dili ve Edebiyatı, Eastern Linguistics and Literature, Comparative Literature, English Linguistics and Literature
  6. Anahtar Kelimeler: Woolf, Hedayat, Modernizm, İran, İngiltere, edebiyat, Woolf, Hedayat, Modernism, İran, England
  7. Yıl: 2015
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: İstanbul Aydın Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İngiliz Dili ve Edebiyatı Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: İngiliz Dili ve Edebiyatı Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 86
Özet
Eğer yeni bir dünya ve yeni teknolojiler hakkında düşünursek o zaman modern yaşam çok cazipdir, ama bunun üzerinden gittiğinizde Olumsuz tarafı, olumlu yanlarıdan daha fazla görebilirsiniz. Yıllar önce, modern fikirler ortaya çıktığında bazı insanlar için çok ilginçti ancak, hepsi için değil tabi. Modern fikirler, dünya hızla değişiyordi, insanlara hiç dikkat etmeden. Woolf ve Hedayat gibi Öncüleri hayatta yeni bir bakış açısı yaratmaya çalışan yazarlardi. Onlar insanlığın gerçeğini tespit etmek için kendilerini feda ettiler. Bu tezde, Woolf ve Hedayatin arasındaki ortak fikirler hakkında araştırma yapmak istiyorum ayrıca onlarin yeni yazma yöntemler yaratmak için nasil mücadele vermeleri, nasıl modern fikirlerinden etkilendiğini, nasıl çevrelerini değiştiğini. Ben bu yazarların hayatları ile ilgili tarihsel ve toplumsal sorunlar hakkında bazı bilgiler vereceğim ve sonra modernizm Woolf ve Hedayat için ölüme yol olduğu fikrine ulaşmak için çalışmalarını analiz edecrgim.
Özet (Çeviri)
Modern life is very attractive when you think about the new world and new technologies but when you go through that, you can see the negative sides more than the positive sides. Years ago when the modern ideas appeared it was very interesting for some people but not for all of them. Modern ideas were changing the world fast without any attention to the people and how do they adapt themselves with that. Pioneers like Woolf and Hedayat were writers who tried to create a new point of view toward life; they sacrificed themselves to ascertain the truth of the humanity, art and existence. In this thesis I am going to do research about the common ideas between Woolf and Hedayat also how they changed their environment, how they affected by modern ideas, how they struggled to create new methods of writing and how they finalized their lives. I will give some information about the historical and social issues related with these writers' lives and then I will analyze their works to reach to the idea that modernism was a road to death for Woolf and Hedayat.