Termal turizmin temel sorunlarına ilişkin yöneticilerin görüş ve değerlendirmelerinin belirlenmesi üzerine bir araştırma
A study on the determination of managers'opinions and evaluation i̇n relation to basic problems of thermal tourism
  1. Tez No: 427282
  2. Yazar: LEVENT CAN
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. CEYLAN GAZİ UÇKUN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Turizm, Tourism
  6. Anahtar Kelimeler: Sağlık Turizmi, Termal Turizm, Türkiye
  7. Yıl: 2016
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Okan Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: İşletme Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 112
Özet
Doğanın sağlık verici özelliklerinden yararlanmak isteyen insanlar, termal kaynakların bulunduğu yerleri ziyaret ederek, kaybettikleri sağlıklarına yeniden kavuşmayı amaçlamışlardır. Günümüzde termal turizm hareketlerine katılan kişi sayısı özellikle gelişmiş ülkelerde hızla artmaktadır. Sağlık turizmi özellikle son yıllarda tüm dünyada değer kazanan önemli bir turizm çeşididir. Medikal, termal, yaşlı bakımı alt dallarıyla güçlenen sağlık turizmi yapıldığı yerlere ciddi ekonomik gelir sağlamaktadır. Kaynak zenginliği açısından dünyada ilk 7 ülke arasında yer alan Türkiye'nin termal kaynakları, hem debi ve sıcaklıkları hem de fiziksel ve kimyasal özellikleri ile Avrupa'daki termal kaynaklardan daha üstün nitelikler taşımasına rağmen bu seyahat amacıyla ülkeye gelen turist sayısı diğer ülkelere göre oldukça düşük kalmaktadır. Bu çalışmanın amacı ülkemizin büyük bir potansiyele sahip olup fakat değerlendirmediğimizi düşündüğümüz termal turizmin sorunlarının üst ve orta düzey yöneticilerin görüşleri ile değerlendirmeleri ile sorunları tespit etmek çözüm önerileri ile bir parçada olsa katkıda bulunmaktır.
Özet (Çeviri)
People who want to benefit from the health-giving properties of nature, visiting places where there are thermal springs, they aim to regain their lost health. Today, the number of people participating in the movement of thermal tourism is increasing rapidly, especially in developed countries. Health tourism is an important kind of tourism which appreciated all over the world in recent years. Medical, thermal, provide significant economic income to the place where the elderly care strengthening health tourism sub-branches. Source of wealth among the top seven countries in the world in terms of Turkey's thermal sources, although both flow rate and temperature, physical and chemical properties with a carrying superior qualities of the thermal springs in Europe the number of tourists coming to the country for the purpose of this trip is quite low compared to other countries . The aim is a great potential of our countries but assessments we think we are the top problems of thermal tourism and to identify problems with the views of middle management solution in a piece of advice is to contribute anyway.