Anonim şirketlerde kar dağıtımı
Joint stock companies also profit distrubition
  1. Tez No: 427290
  2. Yazar: ŞERİF BÖLÜK
  3. Danışmanlar: PROF. DR. HALİT TARGAN ÜNAL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Company, Profit, Dividend, Dividend Policy, Firm Value
  7. Yıl: 2015
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Okan Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Muhasebe Ve Denetim Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 165
Özet
Şirketlerin ortak amacı kar elde etmektir. Türk Ticaret Kanunu' nun değişmesi ile birlikte kanunun kar dağıtımı ile ilgili hükümleri değişmiştir. Bu değişikliklerden bir tanesi kar payı avansı dağıtımıdır. Şirketler uzun vadeli inandıkları kar dağıtım politikalarını benimsemektedirler. Bu nedenle firmaların kar dağıtımı konusunda farklı politikalara sahip oldukları görülmektedir. Bu çalışmada şirket kavramı, tarihçesi,avans kar payının ayrılması,kar dağıtım politikası, muhasebeleştirilmesi ve vergi ve hukuksal açısından durumu, firmaların kar payı dağıtımını etkileyen faktörler ve kar dağıtımı ile ilgili görüşler üzerinde durulmuş ve kar payı dağıtımının firma değeri üzerine etkisi incelenmiştir. Anahtar Kelimeler : Şirket, Kar, Kar Dağıtımı, Kar Dağıtım Politikası, Firma Değeri
Özet (Çeviri)
The common aim of the company is to achieve a profit. With the amendments made to Turkish Commercial Code (TCC). Provisions for dividend distrubition were revised. Companies also believe that adopting a long-term dividend policy. Therefore, it is seen that companies have different policies for the subject of dividend. The company concept in this study, history of leaving an advance dividend, dividend policy, accounting and tax situation in terms of legal, firms dividends have focused on opinions regarding factors and profit distrubition affect the distrubition and impact on the enterprise value of the dividend distrubition was investigated.