Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelerin (KOBİ'lerin) finansal sorunlarının çözümünde Kredi Garanti Fonunun rolü ve önemi
Small and Medium-Sized Enterprises (SME's), the role and importance of solving financial problems Credit Guarantee Fund
- Tez No: 427291
- Danışmanlar: DOÇ. DR. HAKAN TAŞTAN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İşletme, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: KOBİ'ler, Finansman Sorunu, Kredi Garanti Sistemi, SME's, Financial Problems, Credit Guarantee System
- Yıl: 2016
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Okan Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Muhasebe Ve Denetim Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 132
Özet
İşletmelerin %99,9'unu oluşturan Küçük ve Orta Boy İşletmeler (KOBİ); ülke ekonomisinin büyümesinde, rekabet edebilirliğin sağlanmasında ve istihdam oluşturulmasında tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de temel unsurdur. Ancak KOBİ'lerin kullanımlarına sunulan teşviklerle finansman kaynaklarının azlığı ve kredi olanaklarının yetersizliği nedeniyle birçok finansman sorunuyla karşı karşıya bulunmaktadırlar. Küçük ve orta boy işletmelerin finansmanında önemli bir araç olan Kredi Garanti Sistemi gelişmiş pek çok ülkede uzun yıllardan bu yana uygulanmaktadır. Kurulduğu her ülkede ülke ekonomisinde var olan küçük ve orta boy işletmelerin gelişebilmesi için finansman kaynaklarına erişimlerini kolaylaştırmakta ve ekonomik kalkınmaya olumlu katkılar yapmaktadırlar. Türkiye'de bu sistemin tek örneği Kredi Garanti Fonu A.Ş.'dir.
Özet (Çeviri)
Small Medium Enterprises (SME) which comprise %99,9 of institutions are basic elements in Turkey as in the world in constituting economical progress, competitivenness and employment of the country. However, because of the scarcity of financial sources and promotions enabled to them for use and the lack of facilities of bank credit, they face many financing problems. The Credit Guarantee System which is an important tool for the financial requirements of SME's has been in use in developed countries for many years. It eases the access of SME's to financial resources in the countries. It has been implemented in and makes a positive contribution economic development. The only example of this in Turkey is the Kredi Garanti Fonu A.Ş.