Kompleks düzlemde cebirsel polinomların değerlendirilmesi
Estimation of algebraic polynomials in the complex plane
- Tez No: 427769
- Danışmanlar: PROF. DR. FAHREDDİN ABDULLAYEV
- Tez Türü: Doktora
- Konular: Matematik, Mathematics
- Anahtar Kelimeler: Cebirsel Polinomlar, Konform Dönüşüm, Yarıkonform Dönüşüm, Parçalı Yarıkonform Eğri, Parçalı Dini-Düzgün Eğri, Bernstein-Walsh Lemması, Algebraic Polynomial, Conformal Mapping, Quasiconformal Mapping, Piecewise Quasiconformal Curve, Piecewise Dini-smooth Curve, Bernstein-Walsh Lemma
- Yıl: 2015
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Mersin Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 121
Özet
, Jordan eğrisi ile sınırlı sonlu bir bölge ve olsun. ile konform ve yalınkat resmeden, , koşullarını sağlayan dönüşüm gösterilsin. bir ağırlık fonksiyonu olmak üzere, her için ile bölgesinde analitik ve koşulunu sağlayan; doğrultulabilir (ölçülebilir) eğri olduğu durumda, ile üzerinde integrallenebilen ve koşulunu sağlayan fonksiyonlar sınıfı işaret edilsin. Bu tez çalışmasında; kompleks düzlemin çeşitli bölgelerinde, cebirsel polinomların verilmiş uzayda modülce artışları ile ilgili aşağıdaki üç problem incelendi: a) , ; b) , ; c) , , , eşitsizliklerini sağlayacak şekilde bir , ve sabitlerinin bulunması.
Özet (Çeviri)
Let be complex plane, be a finite region bounded by a Jordan curve and . Let w=Φ(z) be the univalent conformal mapping of onto the normalized by and . Let be a weight function. For any , let us denote by the class of functions which are analytic in and satisfying the condition Let denote the class of functions which are integrable and satisfying the condition , when is rectifiable curve. In this thesis, following three problems have been investigated about the estimation modulus of algebraic polynomials in various regions of the complex plane: a) , ; b) , ; c) , , , That is, , and have been found in this study.