Kamuda yönetsel iletişim: Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü örneği
Managerial communication in public: The case of National Education Ministry, Directorate General of Innovation and Educational Technologies
- Tez No: 428214
- Danışmanlar: PROF. DR. TURGUT GÖKSU
- Tez Türü: Doktora
- Konular: Kamu Yönetimi, İletişim Bilimleri, Public Administration, Communication Sciences
- Anahtar Kelimeler: Kamu Yönetimi, İletişim, Kamusal İletişim, Güvenlik, Public Administration, Communication, Public Communication, Security
- Yıl: 2014
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Polis Akademisi
- Enstitü: Güvenlik Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Güvenlik Stratejileri ve Yönetimi Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 239
Özet
“Kamuda Yönetsel İletişim: Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü Örneği”başlıklı bu çalışma, Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü'ndeki yönetsel iletişim uygulamalarını çalışanların ve yöneticilerin görüşlerine göre değerlendirmek amacıyla yapılmıştır. Araştırmanın ilk bölümünde, kamu yönetimi, iletişim ve güvenlik kavramları genel olarak incelenmiştir. İkinci bölümde, yönetsel iletişim kavramı, kamuda yönetsel iletişim türleri ve sorunları irdelenmiştir. Üçüncü bölümde araştırma ve bulguların değerlendirilmesi yapılmış ve sonuç olarak araştırmadan elde edilen olumsuz uygulamaların giderilmesi yönünde öneriler getirilmiştir.
Özet (Çeviri)
Titled as“Managerial Communication in Public: The Case of National Education Ministry Directorate General of Innovation and Educational Technologies”, the present study was carried out in order to evaluate the practices of managerial communication in Directorate General of Innovation and Educational Technologies from the point of the opinions of the staff and the managers. In the first chapter of the study, the concepts of public management, communication and security were examined. In the second chapter, the concept of managerial communication, the types and problems of managerial communication in public were scrutinized. In the third chapter, an evaluation of the research and findings was conducted and finally a number of suggestions were made in order to eliminate the negative practices that were obtained within the scope of the study.