Elmalılı Hamdi Yazır' da kıyamet alametleri ve ölüm
Death and the signs of the apocalypse in the works of Elmalılı Hamdi Yazır
  1. Tez No: 429728
  2. Yazar: MUSTAFA KOÇ
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. NURULLAH KAYIŞOĞLU
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Din, Religion
  6. Anahtar Kelimeler: Kıyamet Alametleri, Ölüm, Amel, Kelam, Elmalılı Hamdi Yazır, Signs of the apocalypse, Death. Human Practice, Kalam, Elmalılı Hamdi Yazır
  7. Yıl: 2016
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Harran Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Temel İslam Bilimleri Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Kelam Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 115
Özet
Bu çalışma, Elmalılı Hamdi Yazır'ın Kıyamet Alametleri ve Ölüme yaklaşımını ele almaktadır. Elmalılı Hamdi Yazır ile diğer âlimlerin bu iki konuyu ele alış şekillerinin tespit edilmesi amaçlanmaktadır. Çalışma, Elmalılı Hamdi Yazır'ın ayetlerde zikredilen kıyamet alametlerini kelam-i bir yaklaşımla yorumladığını göstermiştir. Diğer âlimlerin ise ayetler yanında hadisleri de kullanarak bu alametleri ele aldıkları belirlenmiştir.
Özet (Çeviri)
This study examines the approach of Elmalılı Hamdi Yazır to death and the signs of the apocalypse in his works. It aims to find out the way in which Elmalılı Hamdi Yazır and other scholars dealt with these two issues. The study has revealed that Elmalılı Hamdi Yazır interpreted the signs of the apocalypse which mentioned in verses of Quran through a kalamî (theological) approach. It has also showed that other scholars examined these signs in the light of not only Quran but also hadiths.