Kurumsal sosyal sorumluluğa sahip işletmelerin ürünlerini satın alan tüketicilerin davranışları -Kayseri'de bir uygulama
Consumer behavior purchasing products of businesses with corporate social responsibility
  1. Tez No: 429744
  2. Yazar: SÜLEYMAN SIRRI ÇETİN
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. NİLSUN SARIYER
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Kurumsal Sosyal Sorumluluk, Tüketici Davranışları, Tüketici, Corporate Social Responsibility, Consumer Behaviors, Customer
  7. Yıl: 2016
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Nuh Naci Yazgan Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 77
Özet
Kurumsal sosyal sorumluluk, işletmelerin ürün ve hizmet esaslarının yanında topluma karşı duyarlılık ve sorumluluklarının bütünüdür. Artan rekabet koşulları içerisinde şirketlerin varlığını belirleyen unsurlarından başında gelen müşteri memnuniyeti, önemini her geçen gün daha da arttırmaktadır. Bu da kurumsal sosyal sorumluluğu, toplum ve kurum vicdanının yanında piyasa rekabeti içerisinde kurumu öne çıkaran bir unsur haline getirmiştir. Bu çalışmada kurumsal sosyal sorumluluklara sahip işletme tüketicilerinin davranışlarını ele alınmıştır. Bu doğrultuda çalışmanın ilk bölümünde temel kavramlar üzerinde durularak kurumsal sosyal sorumluluk kavramı, bu tutum içerisinde olan işletme yapıları, bu olgunun önemi, etkenleri nedenleri ve sonuçları ele alınmıştır. Çalışmanın ikinci bölümünde ise tüketicileri ele alarak tüketici nedir, tüketici kararlarını etkileyen faktörler nelerdir sorularına cevap aranmıştır. Çalışmanın üçüncü ve son bölümünde ise sosyal sorumlulukla ilgili bir uygulama gerçekleştirilmiştir.
Özet (Çeviri)
Corporate social responsibility, alongside the essentials of the products and services of the businesses, is the whole basis of sensitivity and responsibility toward the society. Within the increasing competition conditions, customer satisfaction as one of the main elements specifying the presence of companies has been increasing day by day. Therein, this has turned the corporate social responsibility, besides the social and corporate conscience, into an element that signifies the importance of the corporate within the market competition. In this work, the behaviors of the consumers of companies that have corporate social responsibilities have been taken into consideration. Accordingly, in the first part of study concept of corporate social responsibility, structures of businesses of this attitude, importance, effects, reasons and results of this phenomenon have been taken into consideration by focusing on basic concepts. In the second part of study, by focusing on the consumers, the answers for the questions of what the consumer is and what the factors affecting the consumer decisions are have been searched. In the third and last part of study, an application about the social responsibility has been carried out.