İlköğretim müzik derslerindeki okul şarkılarının MIDI programlamayla bilişim destekli öğretilmesine ilişkin yaklaşımlar
Primary school song of music MIDI i̇n informatics course taught by the related programs based approach
- Tez No: 430482
- Danışmanlar: PROF. DR. MUSTAFA HİLMİ BULUT
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Müzik, Music
- Anahtar Kelimeler: MIDI, Bilişim, Bilgisayar, MIDI Programlama, Öğretim Yöntemi, MIDI, İnformation, Utility, Computer, MIDI Programming, Teaching
- Yıl: 2016
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Cumhuriyet Üniversitesi
- Enstitü: Eğitim Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Güzel Sanatlar Eğitimi Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Müzik Eğitimi Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 91
Özet
Bu çalışmada, Türkiye'deki Müzik dersinde kullanılması uygun olduğu düşünülen ders kitaplarındaki okul şarkılarının, günümüzde müzik yapım endüstrisinde çok yaygın olarak kullanılan MIDI Programlamayla bilişim destekli olarak eğitim-öğretimde kullanılması amaçlanmıştır. Tezin birinci ve ikinci bölümünde çalışmanın amacı ve yöntemi belirlenmiş, bilişim desteği aşamaları anlatılmış, MIDI ve MIDI sürecinin oluşumu işlenmiştir. Üçüncü bölümde ise, şarkıların hazırlanıp öğretim boyutunda değerlendirilmesine kadar olan detaylar anlatılmış olup, bulgular değerlendirilmiştir. Tez konusuna ilişkin bu çalışmanın analizi dördüncü bölümde sonuç olarak verilmiştir.
Özet (Çeviri)
In this study, it was considered appropriate to use in teaching music lessons in Turkey in the book of school songs, MIDI nowadays widely used in the music production industry with ınformatics assisted programs intended to be used in education. Purpose of the study in the first and second part of the study and the method identified, described IT support stages, the formation of MIDI and MIDI process is finished. In the third part, the song has been prepared as described in detail to assess the size of the faculty, the findings have been evaluated.