Bizans ve Post- Bizans döneminde Dimetoka (Dıdymoteıcho)
Byzantine and Post- Byzantine period in Didymoteicho, Dimetoka
- Tez No: 431374
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. ÖZKAN ERTUĞRUL
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Sanat Tarihi, Tarih, Art History, History
- Anahtar Kelimeler: Yunanistan Trakyası, Didymoteicho, Osmanlı Dimetoka, Bizans, Post -Bizans kilise, Greek Thrace, Didymoteicho, Ottoman Dimetoka, Bizans, Post Bizans churches
- Yıl: 2016
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Trakya Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Görsel Kültür Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 129
Özet
Bu çalışma Bizans ve Post-Bizans Döneminde Dimetoka ( Didymoteicho) içermektedir. Bizans ve Osmanlı devletlerine başkent olmuş bir şehirdir. Tezin tamamında Dimetoka kalesi,surları, kiliseleri,sivil ve dini yapıları ele alınmış,bunun yanında küçük eserlere de yer verilmiş,ayrıca müzedeki eserler de ele alınmıştır. Tezin sonucunda tarihi Dimetoka'nın kültürel tanıtımı için sonuç ve öneriler elde edilmeye çalışılmıştır.
Özet (Çeviri)
This project demonstrates elements from the Byzantine and Post-byzantine era in the city of Didymoteicho. A city that happened to be the capital of Byzantium and the Ottoman empire. A detailed full description of the castle, the walls, the towers, the portal iconographies, coins, inscription, pottery artifacts and buildings of those ages is included. The project completes a range of conclusions and suggestions for bringing Didymoteicho's history to light.