Persuasive advertising in e-commerce
Elektronik ticarette ikna edici reklam
- Tez No: 432603
- Danışmanlar: Assist. Prof. Dr. ZELHA ALTINKAYA
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Reklamcılık, İşletme, Advertising, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: e-commerce, internet advertising, persuasive advertising in ecommerce, advertising, online advertising, Iran
- Yıl: 2014
- Dil: İngilizce
- Üniversite: İstanbul Aydın Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Yönetimi Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 117
Özet
Bu araştırmada, e-ticaret uygulamalarında ikna edici reklamın etkisini test edilmiş, sanal reklamların müşteriyi satınalmaya yönlendirmede ne kadar etkili olduğunu araştırılmıştır. Bu yüzyılda, çok uluslu şirketler dahil, şirketler arasındaki rekabetin çok yüksek olduğu bilinen bir gerçektir. Bü şirketlerin, ürünlerini satın-almalarını sağlamaları için müşteriyi ikna etmeleri gerekmektedir. Bu yüzyıl bilgi iletişim teknolojisi (ICT) yüzyılı olduğundan, tüm şirketlerin ve insanların internet ile ilgilerinin olmaması mümkün değildir. Bu durumda, bu ilişki ihmal edilmemeli ve o bilinçle hareket edilerek, ilişkinin gerekleri de yerine getirilmelidir. İnternet reklamcılığı ve günümüzde cep telefonu gibi internetin çok küçük boyuttaki ve taşınabilir ekipmanlarda bile kullanılması, sosyal ağların populerliğinin sanal reklamların etkinliğini artırması firmaların ve özellikle de elektronik ticarettele uğraşan firmaların satışlarını artırmaları için büyük bir fırsat sunmaktadır. Bu araştırmada, Iran'da, elektronik ticaret hacminin daha etkin olmasında, çevrimiçi reklamın yapıldığı, adres, konum, tip, mesaj, formatların elektronik ticaret müşterisini ikna olmasında ne kadar etkili olduğu test edilmektedir. Araştırma sonunda bütün bu faktörlerin, göreceli olarak tüm dünyada, elektronik ticaret uygulamalarında kullanılan reklamların, kullanıcılar üzerinde ikna edici etkisi tespit edilmiştir. Ancak, göreceli olarak daha küçük bir pazar olan ve internet erişim bir ölçüde filtrelendiği, İran'da makul bilgilendirme reklamların kabul edilebilir olduğuna ancak bu ikna edici reklamın İran'da kabul edilemez olduğu varsayımı etkili olmuştur. Mevcut pazarlama literatürü ikna edici reklam rakip üreticilerin etkileşimlerini, karşı ataklarını ortaya çıkarır ve dolayısıyla reklam etkilerinin ortadan kalkmasına neden olmaktadır. Böylece, ikna edici reklam, doğası gereği saldırgan olarak algılanmaktadır. Bu çalışmada, elektronik reklamda başarısında etken olan kriteler, reklamın adresi, tipi, elektronik ticaret üzerindeki etkinliği ve özellikle de İran'lı internet ve özellikle elektronik ticaret web sitesi kullanıcıları üzerinde etkisi ölçülmüştür. Bu etkinin, positif olarak tespit edilmiştir. Anahtar Kelimeler : elektronik ticaret, internet reklamcığın etkileri, ikna edici reklam,ikna edici reklam etkileri, çevrimiçi reklam, İran
Özet (Çeviri)
Persuasive Advertising in e-commerce, is the subject of this research which tried to test and understand it to push customer forward with advertising in cyberspace to purchasing. In this century, competition among big companies is so high and they follow policies to provoke customer to buy only their products. This policies may not be successful, unless in cyberspace advertising is not used as an instrument for persuading customers to buy since this century is century of information communication technology (ICT). All companies and people deal with internet. In this situation, no company would neglect this reality. All companies must recognize and pay attention for implementation of these instruments to raise their electronic trade volume. Internet offers much more opportunities for advertising than classical advertising styles. Nowadays with diminish the size of gadget like cell phone and popularity of social network, any companies must be optimistic about it. The existing marketing literature suggests that persuasive advertising elicits counteractions from competing manufacturers and consequently leads to wasteful cancellation of the advertising effects. Thus, persuasive advertising is widely perceived to be combative in nature. We reach these questions that, is it reasonable to believe that informational advertising is acceptable, however, that persuasive advertising is not acceptable in Iran. In this research, the main aim is to find our main factors of persuasion in advertising for electronic trading like, location, type, addresses, message, temptation and diversity of online advertising. All these factors, has positive effect on advertising and persuasion of in general. However, in this research, field analysis has been made to measure the effects of these persuasive advertising factors on the purchasing decision of the people who are active users of internet and electronic trade web sites in Iran. Although, there is large literature on advertising and the relationship between the advertising and electronic trade, this study will be the first studying the relationship between the main determinants of persuasive advertising and its effect on electronic trade Mainly, at the end of the research made, this result showed that all of these factors has positive effect of advertising persuasion and customer satisfied them to purchase in Iran as well as the countries around the world.