Amasya ili Lucoppia (Acari:Oribatida) türleri üzerine sistematik araştırmalar
City of Amasya Lucoppia (Acari:Oribatida) systematic research on species
  1. Tez No: 434045
  2. Yazar: TUNAHAN BEZCİ
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. ŞULE BARAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Zooloji, Zoology
  6. Anahtar Kelimeler: Acari, Oribatid, Lucoppia, Yeni kayıt, Türkiye, Acari, Oribatid, Lucoppia, New record, Turkey
  7. Yıl: 2016
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Sakarya Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Biyoloji Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 44
Özet
Şubat 2015 ve Ocak 2016 tarihleri arasında Amasya ilindenalınan toprak örneklerinden ayıklanan Lucoppia cinsi oribatid akarlar incelenmiş ve bu cinse ait Lucoppia burrowsi (Michael,1890) türü tespit edilmiştir. Bu tür Türkiye faunası için yeni kayıttır. Tespit edilen türün çeşitli kısımlarına ait ölçümleri ile SEM ve ışık mikroskobu incelemeleri yapılmıştır. Yeni kaydedilen türün cinse ait diğer türler ile karşılaştırılması yapılıp dünyadaki yayılışları verilmiştir.
Özet (Çeviri)
Oribatid mites belonging to genus Lucoppia collected from Amasya province between the dates February 2015 and January 2016 were investigated and the species Lucoppia burrowsi (Michael, 1890) has been identified. This species firstly recorded from Turkey. Measurements belonging to varius parts of the species have been taken and SEM and light microscopy investigations have been done. Comparision of the firstly recorded species with the other species of genus has been done and their distributions have been given.