Maksimum-çarpım operatörlerinin toplam süreci
Max-product operators in summation method
- Tez No: 436179
- Danışmanlar: PROF. DR. OKTAY DUMAN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Matematik, Mathematics
- Anahtar Kelimeler: Summation method, Max-product operators, Error estimate
- Yıl: 2016
- Dil: Türkçe
- Üniversite: TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 40
Özet
Bu tezde, Bell tarafından tanımlanan genel bir toplam süreci kullanılarak sürekli fonksiyonlara pozitif fakat daha zayıf lineerlik koşulunu sağlayan maksimum-çarpım operatörleriyle yaklaşım özellikleri incelenmiştir. Bu sayede, klasik yaklaşımın gerçeklenmediği durumlara da cevaplar aranmış, alternatif yaklaşım metodları elde edilmiştir. Burada elde edilen sonuçların klasik yakınsaklık, aritmetik ortalama yakınsaklık, hemen hemen yakınsaklık gibi bilinen pek çok regüler toplanabilme metodlarını içerdiği gösterilmistir. Son olarak bu yaklaşımın hata tahmini hesaplanmış ve örneklerle desteklenmiştir. AnahtarKelimeler:Toplam süreci, Maksimum-Çarpım operatörleri, Hata tahmini
Özet (Çeviri)
In this thesis, with the help of a general summation method (process) introduced by Bell we study the approximation properties to non-negative continuous functions by max-product operators which are positive but have a weaker linearity condition. Thus, we also find solutions in case of the lack of classical approximation and drive some alternative approximation methods. We is shown that our results are included many known regular summability methods such as ordinary convergence, arithmetic mean convergence, almost convergence. Finally, its error estimation are computed and verified by some examples.