Basın faaliyeti nedeniyle ceza sorumluluğu
The penal responsibility because of press activity
  1. Tez No: 436825
  2. Yazar: VİLDAN BALCI
  3. Danışmanlar: PROF. DR. MEHMET HAKAN HAKERİ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Hukuk, Law
  6. Anahtar Kelimeler: Basın Suçu, Basın Özgürlüğü, Basında Ceza Sorumluluğu, Press Offences, Freedom of the Press, Penal Responsibility in Press
  7. Yıl: 2016
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Erciyes Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Kamu Hukuku Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 116
Özet
Çalışmanın ilk bölümünde basın özgürlüğü, basın suçu kavramı ve türleri, basın suçunun unsurları ve basında ceza sorumluluğu sistemleri anlatılacaktır. İkinci bölümde, Türk basın hukukuna ilişkin olarak, basının tarihsel gelişimi, basın düzenine karşı işlenen suçlarda sorumluluk ve basın suçlarına ilişkin özel sorumluluk rejimi konuları incelenecektir. Basın suçlarına ilişkin özel sorumluluk rejimi başlığı altında ise; basın suçlarında özel sorumluluk rejiminin ortaya çıkış nedenleri, basın suçlarında iştirak hükümlerinin uygulanması, dönemsel ve dönemsel olmayan yayınlarda ceza sorumluluğu konuları değerlendirilecektir. Bu bağlamda; dönemsel yayınlarda eser sahibi ile sorumlu müdürün sorumluluğu; dönemsel olmayan yayınlarda ise, eser sahibi, yayımcı ve basımcının, cezai sorumlulukları incelenecektir.
Özet (Çeviri)
In the first part of the study, freedom of the press, concept and types of press offenses, elements of press offenses and penal responsibility systems in press will be explained. In the second part, about Turkish press, the subjects of historical development of the press, the responsibility in the crimes committed against the press organization and private responsibility regime for the press offences will be examined. Under the title of private responsibility regime for the press offences; the subjects of causes for the appearance of private responsibility regime in press offences, the application of participation provisions in press offences, the penal responsibility in periodic and non-periodic publications will be evaluated. In this context, the responsibility of author and managing director for periodic publications; and the criminal responsibilities of author, publisher and printer for non-periodic publications will be examined.