Gençliğin siyaset algısı ve yönelimleri: Trakya üniversitesi öğrencileri üzerine bir çalışma
Political perception and political tendencies of youth: case on students of Trakya university
- Tez No: 438471
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. CEMİLE ARIKOĞLU ÜNDÜCÜ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Siyasal Bilimler, Political Science
- Anahtar Kelimeler: Gençlik, üniversite gençliği, siyasal toplumsallaşma, siyasal katılım, Youth, youth people in the university, political socialization, political participation
- Yıl: 2016
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Trakya Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Kamu Yönetimi Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 204
Özet
Gençliğin Siyaset Algısı ve Siyasal Yönelimleri: Trakya Üniversitesi Öğrencileri Üzerine Bir Çalışma adlı bu çalışma, Trakya Üniversitesi evreninde yapılmıştır. Çalışmada ortaya koyulan veriler anket formu uygulaması çerçevesinde, alan araştırması ile elde edilmiştir. Anket formu Trakya Üniversitesi bağlı 11 fakülte üzerinde, çeşitli bölümlerde ve sınıflarda okuyan, basit tesadüfi örnekleme metodu kullanılarak seçilen 434 öğrenci üzerinde uygulanmıştır. Araştırmamıza konu olan gençlik kesimini üniversiteli gençlik oluşturmaktadır. Üniversite gençliği başta eğitim düzeyleri olmak üzere, sosyal hayatta oynadıkları roller, gelecekte bulunacakları statüler gibi etkenler sebebiyle diğer gençlik kesimlerinden ayrılmaktadır. Gençliğin Siyaset Algısı ve Siyasal Yönelimleri: Trakya Üniversitesi Öğrencileri Üzerine Bir Çalışma adlı bu araştırmamız üniversite gençliğinin siyasal toplumsallaşması, siyaseti algılama biçimleri ve siyasal katılım düzeyleri üzerine yoğunlaşmaktadır. Araştırma gençlerin siyaseti algılama biçimlerine ve kendileri ile siyaseti nasıl ilişkilendirdiklerine odaklanmakta, gençlerin güncel siyaseti nasıl değerlendirdiklerini ve gençlere özgü farklı katılım biçimlerini araştırmayı amaçlamaktadır.
Özet (Çeviri)
Political Perception and Political Tendencies of Youth: Case on Students of Trakya University, as named this study is done in Trakya University. The data is obtained in this study by survey research within the questionnaire framework. Questionnaire is applied on 434 students selected from several departments and courses in Trakya University by using simple random sampling method. The subject of this study consists of the young people in university. Young people in the university differs from other young people by factors of initially education levels, roles played in social life, social statues in future lifes vice versa. This study focuses on political socialization, political perception formations and the participation levels on politics of young people in university. This study focuses on young people's political perception formations and how to relate politics with themselves, and aims how young people evaluate current politics and to research different unique participation formatiosn of young people.