Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi için geliştirilen hastane otomasyon sisteminde yer alacak olan idari ve akademik modüllerin istemci/sunucu (client/server) mimarisi kullanılarak geliştirilmesi
Development of academic and administrative modules in hospitals management system of The Hospital of the Akdeniz University's Faculty of Medicine with client/server architectura
  1. Tez No: 44179
  2. Yazar: SABUTAY ŞARLAK
  3. Danışmanlar: DOÇ.DR. OSMAN SAKA
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Tıbbi Biyoloji, Medical Biology
  6. Anahtar Kelimeler: Sunucu, İstemci, Socket, Veritabam 90, Server, Client, Socket, Database 91
  7. Yıl: 1995
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Akdeniz Üniversitesi
  10. Enstitü: Sağlık Bilimleri Enstitüsü
  13. Sayfa Sayısı: 102
Özet
AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ İÇİN GELİŞTİRİLEN HASTANE OTOMASYON SİSTEMİNDE YER ALACAK OLAN İDARİ VE AKADEMİK MODÜLLERİN İSTEMCİ/SUNUCU(CLIENT/SERVER) MİMARİSİ KULLANILARAK GELİŞTİRİLMESİ ŞARLAK,Sabutay Akdeniz Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Yüksek Lisans Tezi Tez Yöneticisi :DOÇ. DR. OSMAN SAKA Antalya,1995 ÖZET Bu çalışmada, Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi için geliştirilen hastane otomasyon sisteminde yer alacak olan idari ve akademik modüllerin istemci/sunucu mimaride olabilmesi için gerekli yapılar, modüller ve protokoller incelenmiş ve sunucu, istemci arayüzleri geliştirilmiştir. Ayrıca, hastane otomasyonu için gerekli sistem çözümleme ve tasarım işlemleri yapılmış olup istemci/sunucu mimarisine örnek olarak Poliklinik Randevu Sistemi, bir uygulama çalışması olarak tanıtılmıştır.
Özet (Çeviri)
DEVELOPMENT OF ACADEMIC AND ADMINISTRATIVE MODULES IN HOSPITAL MANAGEMENT SYSTEM OF THE HOSPITAL OF THE AKDENİZ UNIVERSITY'S FACULTY OF MEDICINE WITH CLIENT/SERVER ARCHITECTURE ŞARLAK,Sabutay Akdeniz University Institute of Health Sciences M.S.Thesis Supervisor :Assoc.Prof.Dr. Osman SAKA Antalya,1995 ABSTRACT In this study, in order to develop a Client/Server system for the administrative and academic parts of the Hospital Management System of the Hospital of the Akdeniz University, necessary structures, modules and protocols have been examined and client, server interfaces have been designed. Also, required system analysis and design have been performed and as an application of the Client/Server architecture Policlinical Appointment System have been developed and introduced.