Akdeniz Üniversiytesi Tıp Fakültesi Hastanesi için geliştirilen hastane otomasyon sisteminin dağıtık veritabanı modeli ile tasarlanması
  1. Tez No: 59668
  2. Yazar: ŞEYHMUS ALTUN
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. MEHMET YARDIMSEVER
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Tıbbi Biyoloji, Medical Biology
  6. Anahtar Kelimeler: Dağıtık Veritabanı, İstemci, Sunucu, Hastane Bilişim Sistemi 59, Distributed Database, Client/Server, Hospital Information System 60
  7. Yıl: 1997
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Akdeniz Üniversitesi
  10. Enstitü: Sağlık Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Biyoistatistik Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 80
Özet
Bu çalışmada, Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi için geliştirilen Hastane Otomasyon Sisteminin, istemci/sunucu mimarisi çerçevesinde dağıtık veritabanı modeli ile gerçekleştirilmesi için gerekli olan tasarım yapılmıştır. Ayrıca yapılan sistem çözümleme çalışmalarına göre, global bir veritabanı oluşturulmuştur ve bu global veritabanının dağıtık veritabanı modeline nasıl uyarlanacağı tartışılmıştır. İstemci/sunucu arayüzleri performans, bakım ve gerçekleştirim'gibi kriterlere göre geliştirilmiştir.
Özet (Çeviri)
In this study, the Hospital Information System, which is developed for the Hospital of the Akdeniz University's Faculty of Medicine, has been designed using the Distributed Database Model and Client/Server Architecture. According to the system analysis, a global Database has been implemented and discussed how this global Database can be made in Distributed Structure. The Client/Server Interfaces have been implemented under the some kinds of critters related with performance, maintenance and development.