Sigorta sektöründe işgören seçme ve yerleştirme
Recruitment and selection process in insurance industry
  1. Tez No: 443350
  2. Yazar: ÖZGE KUMRU
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. HATİCE NECLA KELEŞ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Sigortacılık, İşletme, Insurance, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: İnsan Kaynakları Yönetimi, İşgören Seçme ve Yerleştirme, Sigorta Sektör, Human Resources Management, Worker Selection and Positioning, Insurance Sector
  7. Yıl: 2016
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Bahçeşehir Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: İşletme Yönetimi Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 142
Özet
Rekabetin arttığı ve teknolojik gelişmelerin hızlı bir şekilde yaşandığı günümüzde, işletmeler varlığını sürdürebilmek, kar elde edebilmek için değişim geçirmek zorundadırlar. Son yıllarda yapılan araştırmalara göre bir işletmede seçilen doğru işgören, daha yüksek verim ve daha yüksek performans değerleri anlamına gelmektedir. İşgören seçiminde amaç, seçim hatalarını en aza indirmek, açık olan göreve en uygun aday seçmektir. İşe uygun aday seçilemediğinde işletmede, uyumsuzluklar ve çatışmalar yaşanır. İş kazaları, personel sirkülasyonu artar. İşletmenin verimi düşer, kayıplar ortaya çıkar. Bu sebeplerden dolayı İnsan kaynaklarının seçme ve yerleştirme fonksiyonu işletmelerin devamlılığını sağladığından dolayı önemi çok yüksektir. Başarılı insan kaynakları politikalarının varlığı bir kurumun başarısı ile doğru orantılıdır. Bu çalışma, insan kaynakları yönetimi fonksiyonlarından personel seçme ve yerleştirme sürecinden ve sigorta sektöründe bu sürecin nasıl uygulandığı konusunda bilgi vermektedir. Amacı sektördeki seçme ve yerleştirme süreçlerini detaylı incelemek, bu süreçte yaşanılan sorunlara çözüm ve öneriler geliştirmektir.
Özet (Çeviri)
In today's world where competition is higher and technological advancements happen in quick fashion, businesses need to adapt to continue existing and profit. According to researches conducted in recent years, selecting the right worker in a business means higher efficiency and higher performance rates. The aim of worker selection is minimizing selection errors, selecting the most suitable candidate for the vacant position. Unless a suitable candidate is selected for the job, there will be inconsistencies and conflicts in the business, work accidents and personnel circulation will increase. For these reasons, selection and positioning functions of human resources help maintain businesses and, therefore, are very important. A business' success is directly proportional to existence of successful human resources politics. This study gives information about selection and positioning process which is one of the functions of human resources management and how this process is carried out in insurance sector. Its aim is to examine selection and positioning processes in the sector in detail and develop answers and suggestions for problems that occur in these processes.