The impact of human resources information systems on institutional performance
İnsan kaynakları bilgi sistemlerinin kurumsal performans üzerine etkisi
- Tez No: 444365
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. SİBEL TARIYAN ÖZYER
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
- Anahtar Kelimeler: İnsan Kaynakları Yönetim Sistemi (HRMS), İnsan Kaynakları Bilgi Sistemi (HRIS), İnsan Kaynakları (HR), Doküman Yönetim Sistemi (DMS), Stratejik İnsan Kaynakları Yönetimi (SHRM), Human Resources Management System (HRMS), Human Resources Information System (HRIS), Human Resources (HR), Document Management System (DMS), Strategic Human Resources Management (SHRM)
- Yıl: 2016
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Çankaya Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Bilgisayar Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 70
Özet
Biz son derece rekabetçi avantajları herhangi bir organizasyonda hızlı ve etkili reaksiyonlar için her zaman gerekli olan değişikliklerin olduğu bir çağda yaşıyoruz. Değişim hızının yeni teknolojilerin yüksek gelişme oranı ile birlikte önümüzdeki gelecekte fazlasıyla artacağı beklenmektedir. Bugünün iş kuruluşları, bu değişimlere uyum sağlamaya ihtiyaç duyarlar ya da yeni ihtiyaçları karşılamak için daha yenilikçi olmaya ihtiyaç duyarlar. Birçok akademik araştırmacı herhangi bir işletmenin başarı ve becerisi için insan kaynaklarının etkili yönetimine tabi olduğunu ifade etmişlerdir. Bu araştırmada, İnsan Kaynakları Yönetim Sisteminin (HRMS) çalışılması amaçlanmıştır ve küçük ve orta ölçekli işletmeler için, özellikle İnsan Kaynakları Bilgi Sisteminin (HRIS) öneminin gözden geçirilmesi amaçlanmıştır. Ayrıca, bu tezde bir kurumdaki İnsan Kaynakları Bilgi Sistemi (HRIS) uygulamasının faydaları ve kısıtları tartışılmıştır. Buna ek olarak, Kerkük Üniversitesinde HRIS açık kaynak yazılım uygulanması uygulanmıştır ve beklenen faydaları tartışılmıştır.
Özet (Çeviri)
We are living in an epoch of changes during which highly competitive advantages are always required for quick and effective reactions in any organization. It is expected that the rate of change will increase greatly in the upcoming future along with the high development rate of new technologies. Today's businesses need either to adapt to these changes or be more innovative to meet these new necessities. Numerous academic researchers have stated that the success and accomplishment for any business enterprise are subject to the efficient management of its human resources. In this research, the Human Resources Management System (HRMS) has been aim to study and review its importance for small and medium-sized enterprises, especially Human Resources Information System (HRIS). In addition, the benefits and constraints of the implementation of a Human Resources Information System (HRIS) on an institution have been discussed in this thesis. Moreover, HRIS open source software to the University of Kirkuk has been design to implemented and expected benefits have been discussed.