A robust encryption and data hiding technique by using hybrid des and lsb algorithm
Hibrid des ve lsb algoritma kullanarak sağlam şifreleme ve veri gizleme tekniği
  1. Tez No: 444364
  2. Yazar: AHMED NASHAAT SHAKIR SHAKIR
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. SİBEL TARIYAN ÖZYER
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
  6. Anahtar Kelimeler: Veri Gizleme, Steganografi, Kriptografi, Veri Şifreleme Standardı (DES), En Az Anlamlı Bit (LSB), Data Hiding, Steganography, Cryptography, Data Encryption Standard (DES), Least Significant Bit (LSB)
  7. Yıl: 2016
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Çankaya Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Bilgisayar Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 71
Özet
Bilgi gizleme bir işlev, bir nesne ya da her ikisinin ayrıntılarını gizleme işlemidir. Diğer taraftan, bilgi gizleme veri güvenliğinde kullanılan önemli bir yöntemi temsil eder. Bilgi gizlemenin diğer adı steganografidir; bir diğer veri içerisinde veriyi gizler, bir görüntü içerisine metin gömme ya da başka bir görüntü içerisinde bir görüntü gizlemek gibi. Steganografi teknikleri, Yunan Ahit'te görünmez mürekkeple yazılı olduğu gibi, birçok farklı mekanik yolların, kullanımı yoluyla, antik çağlardan beri kullanılmaktadır. Diğer taraftan, şifreleme, karmaşık bir algoritma kullanarak veri şifreleyerek bilgiyi saklama işlemidir. Internet gibi, güvenilmeyen bir aracı üzerinde ortak çalışılırken kullanılır. Steganografi ve kriptografi benzer çalışırlar ancak farklı bağlamlarda. Bu çalışmada, biz verimli ve sağlam bir model üretmek için bir kriptografi ve steganografi entegrasyonu sunuyoruz. Kriptografi açısından, Veri Şifreleme Standardı (DES) algoritması uygulanmışken, steganografi de En Az Anlamlı Bit (LSB) algoritması kullanılmıştır. Bizim sonuçlarımız verimli zaman uygulama ve sağlam bir algoritma mekanizmasını; Tepe Sinyal-Gürültü Oranı (PSNR), Sinyal-Gürültü Oranı (SNR) ve Ortalama Kare Hata (MSE) açısından göstermektedir.
Özet (Çeviri)
Information hiding is the process of hiding the details of a function, object or both. On the other hand, information hiding represents an important method that is used in data security. Another name of information hiding is the steganography which hides data inside other data, such as embedding text inside an image or an image inside another image. Steganography techniques have been used from ancient times through the use of many different mechanical ways, such as writing in invisible ink in the Greek Testament. On the other hand, Cryptography is the process of hiding information by encrypting data using a complex algorithm. It is used when collaborating over an untrusted intermediary, such as the Internet. Steganography and cryptography work similarly but in different contexts. In this study, we have presented an integration of cryptography and steganography to produce an efficient and robust model. In terms of cryptography, the Data Encryption Standard (DES) algorithm has been implemented, whereas in steganography, the Least Significant Bit (LSB) algorithm has been used. Our results show efficient time implementation and a robust algorithm mechanism in terms of Peak Signal-to-Noise Ratio (PSNR), Signal-to-Noise Ratio (SNR), and Mean Square Error (MSE).