True love in the Broken Wings and Rosa-Al Hani in Kahlil Gibran
Halil Gibran'ın Kırık Kanatlar ve Rosa- Al Hani adlı eserlerinde gerçek aşk
  1. Tez No: 445754
  2. Yazar: MEHMET ASLAN
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. BÜLENT CERCİS TANRITANIR
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Amerikan Kültürü ve Edebiyatı, American Culture and Literature
  6. Anahtar Kelimeler: Halil Gibran, Arap Amerikan Göçü, Arap Amerikan Edebiyatı ve Gerçek Aşk, Kahlil Gibran, Arab American immigration, Arab American Literature and True Love
  7. Yıl: 2016
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Yüzüncü Yıl Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İngiliz Dili ve Edebiyatı Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: İngiliz Dili ve Edebiyatı Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 93
Özet
Bu çalışmanın amacı, Amerika'da çok popüler olan Halil Gibran ve onun Arap Amerikan edebiyatının doğuşu ve gelişimindeki büyük çabası hakkında bilgi sağlamaktır. Batı Dünyasında ünlü bir eser olan The Prophet (Ermiş) kitabının yazarı olan Gibran özelliklede The Mahjar'ı (Göçmen okulu) kurarak Arap Amerikan edebiyatının Amerika'da gelişmesine önemli bir katkıda bulunmuştur. Bu çalışmanın daha önemli bir amacı modern dünyada az rastlanan gerçek aşkın özelliklerini gözler önüne sermektir. Günlük hayatta en yaygın olarak kullanılan kelimeler arasında olmasına rağmen, çoğu kişi gerçek aşkın ne demek olduğunu bilmez. Aslında gerçek aşkı tarif etmek zordur, bu yüzden bu çalışma o yola girmez; fakat sadece gerçek aşkın özelliklerine yoğunlaşır. Gerçek aşkın üç temel özelliği Halil Gibran'ın Kırık Kanatlar ve Rosa Al Hani adlı eserlerinden faydalanılarak analiz edilecektir. Ayrıca Halil Gibran Arap Amerikan bir yazar olmasından dolayı, Arap Amerikan göçü ve edebiyatı ile ilgili bilgilere de bu tezde yer verilmiştir.
Özet (Çeviri)
The aim of this study is to provide information about Kahlil Gibran, who is really popular in America, and his great effort on the birth and development of Arab American Literature. Gibran, The Prophet of whom is very popular in the western world, has huge contribution to the development of Arab American literature in USA especially by establishing The Mahjar (The Emigrant School). Another more important goal of the study is to display the aspects of real love which is not common in the modern world. Though love is among the most commonly used terms in social life, most of the people do not know what it is in reality. Indeed to describe true love is hard, so this study does not enter that path, but only focuses on the aspects of true love. Three features of true love is analyzed in The Broken Wings and Rosa Al Hani. By the way, since Gibran is an Arab American, information about Arab American immigration and literature is also provided in this study.