Employee satisfaction and customer satisfaction with their role to increase company's sales central foods company for food distribution in erbil in Iraq as an example for the years 2012-2014
Onların rolü çalışan memnuniyeti ve müşteri memnuniyeti şirket satış artırmak için yıl 2012-2014 için bir örnek olarak Irak'ın Erbil gıda dağıtım merkezi
  1. Tez No: 445796
  2. Yazar: YUSUF AHMED ADO ADO
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. ABDULLAH OĞRAK
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Çalışan Memnuniyeti, müşteri memnuniyeti ve şirket satışları
  7. Yıl: 2016
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Yüzüncü Yıl Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: İşletme Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 108
Özet
Bu çalışma Central Foods Company çalışanları arasında müşterilerinin ve bunun etkisi olarak şirketin performansı ve özellikle satış memnuniyet düzeyi için bir keşif olarak kabul edilmektedir. Şirketin performansını etkileyen bir kaç etki sözkonusu; Özellikle de şirketin satışlarında etkiler vardır. Çalışan ve müşteri memnuniyeti bunun her ikisi olarak kabul edilmekte. Önceki çalışmalar, şirketin performansı ve özellikle satışta çalışan ve müşteri memnuniyeti arasındaki olumlu ilişkinin mevcut olduğunu gösterdi.Şirketin performansı ve özellikle satışlarını etkileyen birkaç etki vardır. Çalışan ve müşteri memnuniyeti bunun her ikisi olarak kabul edilmektedir. Sayısal, keşif ve tanımlayıcı tasarım bakımından bu çalışmayı yürütmek için Central Foods Company‟de çalışanlar 80 idi ( hepsi erkek). Ayrıca çalışma sözkonusu şirketle ilgili 100 müşteriyi kapsamaktaydı. Bu çalışma, iş koşulları, çevre, hizmet ve çalışanların ve müşterilerin memnuniyeti düzeyinde şirketin sisteminin etkisine göre müşteri memnuniyeti ile çalışan memnuniyeti seviyesi paralel önemini anlamak için katkıda bulunur. Son olarak çalışma şirketin satışlarını artırmada, çalışan memnuniyeti ve müşteri memnuniyeti rollerinin etkisi sonucuna varmıştır.
Özet (Çeviri)
This study considered as an exploratory for the level of satisfaction among the employees of Central Foods Company as well as of its customers and effect of it on company‟s performance and especially the sales. There are several influences affect the company‟s performance especially its sales, and employee satisfaction and customer satisfaction are considered as two of them. Previous studies showed that present of positively relation between employee satisfaction and customer satisfaction with company‟s performance and especially its sales. Quantitative, exploratory and descriptive design used to conduct this study, sample of the study were (80) employees (all were men) working in Central Foods Company, and also the study covered (100) customers dealing with the mentioned company. This study contributes to understanding the importance of employee satisfaction level parallel with customer satisfaction according to the effect of work conditions, environment, service, and company‟s system on level of satisfaction of the employees and customers. Finally the study concludes the effect of employee satisfaction and customer satisfaction roles in increasing the sales of the company. Key wards: Employee Satisfaction, customer satisfaction and company sales.