Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü çalışanlarının personel güçlendirme algılarının incenlemesi (Doğu Anadolu Bölgesi örneği)
Investigate of perceptions of employee empowerment of the employees directorate of youth services and sport staff (The example of East Anatoli̇a regi̇on)
  1. Tez No: 446220
  2. Yazar: MURAT TURAN
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. ORCAN MIZRAK
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Spor, Sports
  6. Anahtar Kelimeler: Personel güçlendirme algısı, Gençlik Hizmetleri, Spor, Perceptions of employee empowerment, Youth Service, Spor
  7. Yıl: 2016
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Atatürk Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Spor Yönetim Bilimleri Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 73
Özet
Bu araştırmanın amacı, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl müdürlüğü çalışanlarının personel güçlendirme algılarının farklı değişkenler açısından incelenmesidir. Araştırmanın evrenini; Türkiye'nin Doğu Anadolu Bölgesi'nden rastgele seçilen Ardahan, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Hakkari, Kars, Malatya, Muş, Tunceli ve Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde yaklaşık olarak çalışan 1000 sayıda personel oluştururken örneklem grubu ise evren içerisinden herhangi bir tabakalama kriteri uygulanmaksızın rastgele seçilen 93'ü kadın ve 178'ini erkek toplam 271 çalışandan oluşmaktadır.
Özet (Çeviri)
The aim of the this research is to analyze the relationship of employee empowerment perceptions of the workers of the provincial directorate of youth services and sport staff by comparing different variances. The population of the study is consist of about 1000 employes chosen randomly from Ardahan, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Hakkari, Kars, Tunceli, and Van Provincial Directorate of youth services and sport staff in the Eastern Anatolia Region. The sample group is consist of 271 employes (93 famale – 178 male) chosen randomly from the population without any criterion.