Fotoğrafta kompozisyonel unsurlar (Mimari fotoğrafçılıkta kompozisyon oluşturma uygulaması)
Compositional factors in photograph (Composition formation application in architectural photography)
  1. Tez No: 446260
  2. Yazar: BÜLENT AYDIN
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. YUSUF YURDİGÜL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Sahne ve Görüntü Sanatları, Performing and Visual Arts
  6. Anahtar Kelimeler: Fotoğraf, Kompozisyon, Mimari Fotoğraf, Sanat, Photography, Composition, Architectural Photography, Art
  7. Yıl: 2016
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Atatürk Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Radyo Televizyon ve Sinema Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 113
Özet
Bu tezin konusu insan diyalektiğine ayna tutan fotoğrafın mimari alanında kompozisyonel uygulamasını yapmak ve bu bağlamda özgün bir çalışma ortaya koymaktır. İnsan hayatına giren fotoğraf, gerçeği belgeleyen yanıyla teknik bir boyut kazanmıştır; bireylerin zihinlerinde tasarlayıp kurguladığı ve vizöre aktardığı yanıyla da sanatsal bir boyut kazanmıştır. Bu sebeple fotoğraflanmak istenen portre, obje, doğa, manzara vs. gibi unsurlar belirli kompozisyon kuralları çerçevesinde ele alınır. Bu çalışmada da kompozisyonel unsurlar mimari fotoğraf üzerinden biçimsel yöntemle uygulamaya alınmıştır.
Özet (Çeviri)
The subject of this thesis that mirror human dialect a photography of an architectural field, is the perform an application composition and reveal a genvine study in this context. The photography which comes in the human life, the feature of certifying, acquired a technique dimension, and also took on artistic dimension by imagination of in people mind and the side of transferring to visor. Because of that which are take a photo of portrait, an object, nature , as scenic, there kinds of factors are dealt with in the frame of that types of composition rules with in a categorisation method. In this thesis compositional factors are applied an architectural photography.