Çorlu ilçesi sosyo-ekonomik yapısı
Socio-Economic Structure of Çorlu District
  1. Tez No: 447544
  2. Yazar: GÜLİZAR TANRIDAĞ
  3. Danışmanlar: PROF. DR. AHMET KUBAŞ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Tekirdağ, Çorlu, Sosyal Yapı, Ekonomik Yapı, Kalkınma, Tekirdağ, Çorlu, social structure, economic structure, development
  7. Yıl: 2016
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Namık Kemal Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 95
Özet
Ülkemizde gelişen iç göç olgusunun sebepleri ele alındığında, göç edenlerin maddi imkansızlıklardan dolayı göç ettikleri, diğer bir ifade ile çekici nedenler arasında yer alan gelir faktörlerinin göç eylemlerini en çok etkileyen etken olduğu kabul edilmektedir. Çorlu'daki sanayi ve endüstri sektörlerinin hızla büyümesi iş gücü taleplerini doğurmaktadır. Türkiye 'de sanayileşme, kentlere hareketin temel sebebi olmamakla beraber göçlerin yönlerini de belirlemektedir. Göç hareketlerinin yönü, iş imkanlarının ve iş çeşitliliğinin fazla olduğu bölge ya da illere doğru olmaktadır. Göçerlerin göç edecekleri illeri tercih ederken, onlara yardımcı olacak tanıdıklarının olduğu yerleri tercih etmektedirler. Yerleşim birimleri, toplumsal düzeydeki sosyo-ekonomik gelişmelerin izlenmesine imkan vermektedir. Bundan dolayı da illerin sosyal-ekonomik yapılarının bilimsel yönden ele alınması zorunluluk oluşturmaktadır. Tekirdağ ili Çorlu ilçesinin sosyo-ekonomik yapısının incelenmesi ve değerlendirilmesi amacıyla hazırlanan bu çalışmada, ilçenin mevcut sosyo-ekonomik yapısı ortaya koyulmaya çalışılmıştır.
Özet (Çeviri)
When one considers the reasons behind internal migration in our country, it is revealed that people migrate because of their financial situation. In other words, it is accepted that, within a range of influential reasons, income factors are the most important agents affecting immigration activities. The rapid growth of industry in Çorlu makes huge labour demands. Industrialization in Turkey is not the main reason for immigration to cities, but it determines the direction of immigration. The direction of immigration activities is towards cities and regions with employment opportunities and employment variety. When immigrants decide on the cities to which they will immigrate, they prefer places where their relatives are living. Specific locations make it possible to observe socioeconomic developments at the society level. For that reason, it is necessary to take into consideration the cities' socioeconomic structures from a scientific perspective. In this study, the aim was to investigate and evaluate the socioeconomic structure of Çorlu in the district of Tekirdağ. The socioeconomic structure of the district is therefore demonstrated in the study.