Erdem Bayazıt'ın şiirlerinde iman epistemolojisi ve İslamcılık mefkûresi
Faith epistemology and Islamicism in Erdem Bayazit's poems
  1. Tez No: 447570
  2. Yazar: ENGİN FIRAT
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. HASAN AKTAŞ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Türk Dili ve Edebiyatı, Turkish Language and Literature
  6. Anahtar Kelimeler: Erdem Bayazıt, şiir, iman, epistemoloji, İslamcılık mefkûresi, Erdem Bayazıt, poetry, faith, epistemology, Islamic politics
  7. Yıl: 2016
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Türk Dili ve Edebiyatı Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Yeni Türk Edebiyatı Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 152
Özet
1960 kuşağı 'Yeni İslami Akım' şairlerinden birisi olan Erdem Bayazıt, daha ortaokul sıralarında, kendi ifadesiyle, şiirimsi dizeler yazmaya başlamıştır. Sanatını, inancını anlatmaya adamış ünlem ve iman şairi olan Bayazıt, ilk şiirinden son şiirine kadar bu mana âlemini işlemeye çalışmıştır. Bu çalışma, Erdem Bayazıt'ın şiirlerindeki iman epistemolojisi ve İslamcılık mefkûresi hakkında yapılmıştır.“Erdem Bayazıt'ın Şiirlerinde İman Epistemolojisi Ve İslamcılık Mefkûresi”üzerine yapılan bu çalışma üç bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde Erdem Bayazıt'ın yaşamı hakkında bilgi verilmiştir. İkinci bölümde iman epistemolojisi hakkında kavramsal bilgiler verildikten sonra, Erdem Bayazıt'ın şiirleri iman epistemolojisi bakımından incelenmiştir. Üçüncü bölümde ise İslamcılık mefkûresi hakkında genel bilgiler verildikten sonra Erdem Bayazıt'ı, bu hususta etkileyen şairler ve onların İslamcılık anlayışı üzerinde durulmuş ve Erdem Bayazıt'ın şiirleri İslamcılık mefkûresi bakımından incelenmiştir.
Özet (Çeviri)
Erdem Bayazıt, who is one of the poets of the 1960 'New Islamic Movement', began to write poetic lines in his secondary school days, in his own words. Bayazıt, an exclamation and faithful poet who devoted his art to his belief, tried to manipulate this meaning world from his first poem to his last poem. This study is about faith epistemology and Islamicism in Erdem Bayazıt's poems. This work on 'Faith Epistemology and Islamicism in Erdem Bayazit's poems' consists of three parts. In the first section, sections from Erdem Bayazit's life are conveyed. In the second chapter, after giving conceptual information about faith epistemology, Erdem Bayazıt's poems were examined in terms of faith epistemology. In the third chapter, after giving general information about Islamicism, the poets influencing Erdem Bayazıt on this issue and their understanding of Islamism were emphasized and the poems of Erdem Bayazıt were examined in terms of Islamicism.