Atatürk Üniversitesi Merkez Kütüphanesi ASL 551 (Mc:9 Sa 172-10) numarada kayıtlı mecmuanın transkripsiyonlu metni
Atatürk University Center Library ASL 551 (Mc: 9 Sa 172-10) number registration transcripted text
- Tez No: 447571
- Danışmanlar: PROF. DR. ORHAN KEMAL TAVUKÇU
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Türk Dili ve Edebiyatı, Turkish Language and Literature
- Anahtar Kelimeler: Atatürk Üniversitesi Merkez Kütüphanesi, Edebiyat tarihi, Mecmûa, Atatürk University Central Library, History of literature, journal
- Yıl: 2016
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Türk Dili ve Edebiyatı Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 262
Özet
Edebiyat tarihimize ışık tutan, sosyal ve bilimsel anlamda birçok bilgi sunan mecmualar, geçmişe kapı aralayan çok kıymetli hazinelerdir. Kültürümüzün önemli parçalarından olan mecmualar, tamamen gün ışığına çıkarılmadığı sürece edebiyat tarihimiz hep eksik kalacaktır. Keşfi ile pek çok kazanç sağlayacağımız bu hazinelerin günümüz harflerine aktarılması, gerek bilim dünyası gerek edebiyat camiası açısından büyük önem arzetmektedir. Çalışmamıza konu olan ASL 551-Mc 9 şeklinde künyelenmiş, Atatürk Üniversitesi Merkez Kütüphanesi'nde kayıtlı olan bu mecmua da keşfedilmeyi bekleyen bu hazinenin bir parçasıdır. Çalışmamızda bu mecmua incelenmiş, mecmua hakkında genel bilgiler verilerek mecmua tanıtılmış ve metin günümüz Türkçesine çevrilerek bilim dünyasına kazandırılmaya çalışılmıştır.
Özet (Çeviri)
Shedding light on the history of our literature and providiy many knowledge in the sense of social and scientific, journab are very preciow treasure opens the door to the past. Journals-that are important parts of our culture – as long as not being brought to daylight, our history of literature will alway be incomplete. Tranferring these treasures-that we will gain profit with their discovery, to contemporary letters, has great importance of community of literature. As the subject of our work, has been imprinted as ASL 551-MC 9, registered in Atatürk University Central Library, this journals is a part of this treasure waiting to be discovered too. In our work this journal has been examined, giving general information it is infroduce and by translating into contemporary Turkish, it is tried to be gained to world of science.