Uluslararası ticaret,Türkiye buğday üretimi,dış ticareti ve dahilde işleme rejimi örnek çalışması
International trade , Turkey wheat production , trade and the inward processing regime case study
  1. Tez No: 447696
  2. Yazar: ESRA YİĞİTTAŞÇI
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. HAMİT VANLI
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Dış Ticaret, Buğday, Dahilde İşleme Rejimi, International Trade, Wheat, Inward Processing
  7. Yıl: 2016
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Maltepe Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Uluslararası Ticaret ve Lojistik Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 114
Özet
Türkiye, birçok ürünün yetiştirilmesine imkan veren iklim ve ekolojik özellikleri nedeniyle buğday üretimi açısından avantajlı bir ülke konumundadır. Buğday ithalatı ve ihracatının yüksek olduğu ülkemizde dolayısıyla buğday üretim ve pazarlamasına ilişkin yıllardır süre gelen çok çeşitli politikalar uygulanmıştır. Bu politikalardan biri olan ihracatçı açısından en önemlisi vergi muafiyeti sağlayan“Dahili İşleme Rejimi politikası”sayesinde üretici, tüketici, sanayici ve dış ticaretçi açısından nasıl bir destek sağlanmaya çalışıldığı incelenmiştir.
Özet (Çeviri)
Turkey, which allows products to be grown in many climates and is in an advantageous position in terms of the country 's wheat production due to ecological characteristics. for years from a variety of policies related to the production and marketing of wheat in our country so that higher wheat imports and exports was applied . providing the most important tax exemption for exporters , one of this policy“Internal Processing Regime policy”thanks to producers, consumers , manufacturers and foreign traders in terms of what kind of support was investigated strives to achieve .