Bireysel bankacılıkta geri ödenmeyen krediler sorunu ve katılım bankası örneği
Repayment issue of the loan in retail banking and participation bank's example
  1. Tez No: 447697
  2. Yazar: NESLİHAN BİRİZ
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. DAVUT PEHLİVANLI
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Bankacılık, Banking
  6. Anahtar Kelimeler: Katılım Bankacılığı, Bireysel Krediler, Kredi Tahsisi, Kredinin Geri Ödenme Sorunu, Participation Banking, Consumer Loans, Allocation of Credits, Credit Reimbursement Problems
  7. Yıl: 2016
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Maltepe Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İktisat Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 110
Özet
Bu tezde Bireysel Bankacılıkta Geri Ödenmeyen Krediler sorunu hakkında bilgi verilerek uygun çözüm ve öneriler getirilmesi hedeflenmektedir. Bankaların ve kredi kurumlarının bilinen fonksiyonlarının yanında en önemli işlevlerinden biri kredilendirmedir. Banka ve kredi kurumlarının uygulayacağı etkin bir kredilendirme faaliyeti , ülke ekonomisini canlandıracak ve yatırımları arttıracak ve bu da büyümeyi sağlayacaktır. Geri ödenmeyen krediler sorunu bankalarının vazgeçilmez sorunlarındandır ve her geçen gün kritik boyutlara ulaşma ihtimali bulunmaktadır. Kredilerin düzenli pazarlanması için bir ülkenin güçlü bir kredi politikasına sahip olmasına sahip olması gerekir. Daha az riskli, kısa vadeli ve en verimli yerlere kredi verilmesi gereklidir. Karşılaşılabilecek sorunlara önceden çözüm üretebilme yöntemlerini ve sorun çıkmışsa nasıl önlem alınacağı konusunda ayrıntılı bilgi vermesi açısından önemlidir. Çalışmada, katılım bankacılığını tanıma, kredi türleri, kredi tahsis öncesi süreç, kredi tahsis süreci, kredi tahsisinin gerçekleştirilmesi, kredilerin izlenmesi, kredi sorunlarının oluşumunu etkileyen nedenler, sorunlar için çözüm yolları, sorunlu kredilerin irdelenerek çözüm yolları hakkında okuyucuya bilgi verilmesi hedeflenmektedir.
Özet (Çeviri)
In this thesis, It is aimed to providing critical inputs and suggestions on appropriate solutions of the collection problem of Loans in Retail Banking.Retail Finance and extending credit facilities are most important functions of Banks. Effective and efficient lending regulations and processes are essential, which will increase investments , fuel growth, and in turn could improve the country's economy. Repayment of loan issue is one of the indispensable problem in this country, and increasing day by day. A country should have a strong credit policies for marketing regular loans and extending loans to the most deserving parties. Focus should be on short turm and less risky areas. The information and inputs in this thesis will help in measuring, providing solutions to the problems that arise in the Retain Banking. The study is also aimed towards providing informations and insightful inputs to all readers about the participation bank's loan types, approval, credit allocation process, realising and monitoring of credit, settlement of credits/loans, factors contributing to problems, and solutions for the same ext.