Halkla ilişkilerde mükemmellik yaklaşımı ve işletme stratejilerindeki rolü (TAV Havalimanları örneği)
Excellence in public relations approach and the role of business strategy (Sample of TAV Airports )
- Tez No: 447700
- Danışmanlar: DOÇ. DR. GÜRDAL ÜLGER
- Tez Türü: Doktora
- Konular: Halkla İlişkiler, Sivil Havacılık, İşletme, Public Relations, Civil Aviation, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Theories of Communication, Public Relations Models, Governance, Management Models
- Yıl: 2016
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Maltepe Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Halkla İlişkiler ve Tanıtım Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 187
Özet
Günümüz küresel çağda, teknolojinin ilerlemesi ve gelişmesiyle birlikte kitle iletişim araçları da gelişmekte ve değişmektedir. Dolayısıyla kuruluşlar da bulundukları statükoyu korumak adına, günümüz çağına ayak uydurarak teknolojinin nimetlerinden yararlanmaktadırlar. Kurumlar veya kuruluşlar kendilerine çeşitli yöntemler belirlerler ve bu doğrultuda yönetim işlerini devam ettirirler. Kendilerine belirledikleri hedef yol, onların toplum gözünde nasıl olmak istedikleri yönündeki yoldur. Kurum ve kuruluşlar, bu yöntemi izlerken çeşitli halkla ilişkiler faaliyetlerinden ve iletişim kuramlarından destek alırlar. Aldıkları bu destek doğrultusunda kurumlarını yönetir ve hatta yeni bir kavram olan yönetişim kavramını da örnek olarak ortaya koyarlar. Bu bağlamda; çalışmamızda kurum ve kuruluşların esas aldıkları iletişim modelleri ve halkla ilişkiler çalışmaları, kullanmış oldukları yönetim modelleriyle ilişkilendirilerek incelenmiştir. Anahtar Kelime: İletişim Kuramları, Halkla İlişkiler Modelleri,Yönetişim, Yönetim Modelleri.
Özet (Çeviri)
In today's global era, the mass media with the progress and development of technology is also evolving and changing. Thus, they maintain the status quo on behalf of the organization and benefit from the blessings of keeping up with today's technology age. Institutions or organizations are various methods and determine their management continued to work in this direction. They set themselves the target path, the path toward how they want to be in the eyes of their community. Institutions and organizations, this method of watching a variety of public relations and communication theory, they receive support from their activities. In line with this support they received manages the organization and even the concept put forward as an example of a new concept of governance. In this context, In our study, institutions and the principles they received communication models and examining public relations activities, it will be examined with the management model they have used.