Termal otel çalışanlarının çevreye duyarlılık uygulamalarına ilişkin algı düzeyleri
The perceptions level of thermal hotels' employees related to environmental awareness practices
- Tez No: 447727
- Danışmanlar: DOÇ. DR. HASAN HÜSEYİN SOYBALI
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Turizm, Tourism
- Anahtar Kelimeler: Çevre Yönetimi, YeĢil Yıldız, Termal Otel, ÇalıĢanlar, Environmental Management, Green-Star, Thermal Hotel, Employees
- Yıl: 2016
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Afyon Kocatepe Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Turizm İşletmeciliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 154
Özet
Bu çalışmada; Afyonkarahisar ilinde faaliyet gösteren beş yıldızlı ve Çevreye Duyarlı Konaklama Tesisi Belgesine (Yeşil Yıldıza) sahip termal otel çalışanlarının çevreye duyarlılık uygulamalarına ilişkin algı düzeyleri belirlenmeye çalışılmıştır. Bu doğrultuda anket tekniği kullanılmış, toplamda 263 adet işgören anketi değerlendirmeye alınmış ve termal otel çalışanlarının çevreye duyarlılık uygulamalarına ilişkin algı düzeyleri istatistiki açıdan incelenerek yorumlanmıştır. Araştırmada toplanan verilerin analiz sonuçlarına göre, çalışanlar oteli açısından çevre duyarlılık uygulamalarını çok önemli olduğunu ifade etmektedir. Bununla beraber, çalışanların oteli açısından çevre duyarlılık uygulamalarına verdikleri önem düzeyi arttıkça, otelin bu faaliyetleri uygulama düzeyinin de çalışanlar tarafından daha yüksek değerlendirildiği görülmektedir. Ancak sonuçlara bakıldığında, verilen önem düzeyine oranla, oteller tarafından uygulanma düzeyinin daha düşük olduğu görülmektedir.
Özet (Çeviri)
This study aims to determine the perceptions level of thermal hotels' employees, who are employed in five-star thermal hotels in Afyonkarahisar awarded with“Environmentally Sensitive Hospitality Enterprise”(Green Star) certificate, related to hotels' environmental awareness practices. In this regard, the questionnaire technique was employed, a total of 263 employees were surveyed and the data has been analysed and interpreted from a statistical perspective. According to the results of the analysis of data collected in the study, employees state that implementation of environmental awareness practices are significantly important for the thermal hotels they work for. It has been observed that when the importance evaluation of employees for their hotels' environmental awareness practices is greater, they also assess the implementation level of environmental practices higher in their hotels. However, when the results are examined, it is seen that the level of implementation by the hotels is relatively lower compared to the level of assessed importance.